Mijn naam is Tim de Haan. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de popacademie van het Artez Conservatorium in Enschede en in 2012 voor de MediaMusic opleiding, eveneens aan het Artez conservatorium. Ik heb mij gedurende deze conservatorium studies kunnen ontwikkelen tot professioneel gitarist en producer.

Op deze site vind je informatie over mij als gitarist, producer, docent, mijn projecten, informatie over gitaarlessen, enz.
Naast mijn werkzaamheden als gitarist produceer ik electronische ambient muziek en onderwater video-producties onder de naam SamudraVisions en produceer/remix ik trance muziek onder de naam DJ Alpine.

Ik geef gitaarlessen voor beginners tot gevorderden. Meer info over mijn lessen is op deze website te vinden op mijn 'les' pagina.

Veel plezier op mijn site!

Tim de HaanNieuw SamudraVisions album: Hibernation
(14 januari 2022)

Trance album 'Aurora' nu beschikbaar!
(28 april 2021)

Update lespraktijk
(03 februari 2020)

Nieuwe (cover) videos
(15 januari 2020)

Nieuw SamudraVisions album: Blue Worlds
(04 augustus 2019)

Solo album: Frets on Fire
(21 mei 2018)

Mount Rinjani trekking
(11 april 2018)14 januari 2022 - Nieuw SamudraVisions album: Hibernation
Vandaag heb ik mijn 7e SamudraVisions album uitgebracht: Hibernation.

Het is na mijn album Ocean Voices uit 2015 mijn 2e album met uitsluitend soundscapes. Deze nummers richten zich op een bepaalde sfeer
en klankkleur, waarbij een muzikale structuur ontbreekt.
Hiervoor heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van synth pads, met vaak veel lagen over elkaar. Er zijn weinig tot geen melodielijnen te horen,
alleen breed uitgesponnen harmonieen.

Het album staat online op verschillende platforms waaronder Spotify.

Hij is te koop via bandcamp


28 april 2021 - Trance album 'Aurora' nu beschikbaar!
Vandaag is mijn trance album Aurora uitgebracht. Na een poosje niet actief te zijn geweest in dit genre besloot ik in oktober 2019 om weer eens een trance plaat te produceren. Dit werden al snel meerdere nummers en ik ben uiteindelijk aan een compleet album gaan werken.

Het resultaat zijn 15 tracks in de stijl van uplifting trance. Ik heb de meeste nummers gecomponeerd met een klassieke benadering, zo hebben veel tracks lange akkoord schema's en een lange opbouw.

Het gebruik van mijn gitaar is weer meer regel dan uitzondering, niet alleen elektrische rock solo's maar ik heb zelfs klassieke gitaar in deze stijl geïntegreerd.

Het album staat online op verschillende platforms waaronder Spotify.

03 februari 2020 - Update lespraktijk
Ik heb momenteel een leerlingenstop bij mijn prive-lespraktijk doordat ik vrij druk ben met mijn werkzaamheden op diverse muziekscholen. Ik werk met een wachtlijst maar verwacht niet dat ik op korte termijn weer nieuwe leerlingen kan inplannen. Mijn excuses daarvoor. Ik wil zelf genoeg tijd overhouden voor zelfstudie en te werken aan mijn eigen projecten en muziek.

15 januari 2020 - Nieuwe (cover) videos
Ik heb recentelijk twee nieuwe cover videos opgenomen. De eerste is The Prophet van Gary Moore. Ik ken weinig gitaristen die met meer gevoel en emotie konden spelen als Gary Moore. The Prophet is een nummer van zijn album Back To The Blues en is een hele mooie rustige gitaar ballad. Erg leuk om te spelen!
De video is hier te zien en te beluisteren: Gary Moore - The Prophet (cover by Tim de Haan)

Het andere nummer waar ik aan het gewerkt was een nummer waar ik eerder een video van heb gemaakt. Oversea Evolution van Tony MacAlpine. Dit blijft voor mij een bijzonder nummer om te spelen, en ook zeker een technische uitdaging. Ik heb de backing track verbeterd en de gitaarpartijen met nieuwe apparatuur ingespeeld. Dit keer speel ik het niet op mijn 7 snarige Carvin maar op mijn Vigier Excalibur.
Dit is de link naar de video: Tony MacAlpine - Oversea Evolution (cover by Tim de Haan)

04 augustus 2019 - Nieuw SamudraVisions album: Blue Worlds
Sinds 29 juli is mijn 6e SamudraVisions album 'Blue Worlds' beschikbaar. Op dit album hoor je 12 nummers in de stijl van Ambient / Chill-Out / Electronic. Een groot deel hiervan is gebruikt in mijn laatste onderwater video-producties.
Het album is beschikbaar via Bandcamp.

Er staan ook enkele nieuwe SamudraVisions videos online die ik heb gefilmd in Moalboal en El Nido in de Filipijnen. Deze zijn hier te vinden:

Moalboal: https://youtu.be/FneT5meY6s4
El Nido: https://youtu.be/qZ2LTXuC1wY

21 mei 2018 - Solo album: Frets on Fire
Drie jaar geleden ben ik begonnen met een ambitieus project: mijn soloalbum.

Al vele jaren ben ik geïnteresseerd in technisch gitaarspel. De mooiste vorm voor mij is die waar gezocht wordt naar een combinatie van snelheid, melodie, harmonie, expressie, timing en sound. Deze aspecten zijn voor mij dan ook het uitgangspunt geweest voor dit album. Met trots kan ik jullie meedelen dat na drie jaar hard werken mijn soloalbum ‘Frets on Fire’ klaar is.

Het resultaat is 10 tracks, allen door mij geschreven, opgenomen en geproduceerd. Qua stijl is het album te omschrijven als melodische instrumentale gitaarrock.

Op track 3 is de basgitaar ingespeeld door Stefan Schlenke, de bassist waarmee ik ben afgestudeerd en met wie ik nog altijd samenspeel in het Triple Trouble Trio. Track 8 is deels geschreven door mijn vader, Remco de Haan. Hij heeft tevens de akoestische gitaar in het intro ingespeeld. Ik ben beiden enorm dankbaar voor hun muzikale toevoeging aan mijn album!

Het digitale album is voor € 5,00 te downloaden via www.timdehaan.bandcamp.com
Ik hoop dat jullie er met veel plezier naar gaan luisteren! Natuurlijk hoor ik ook graag wat jullie ervan vinden en mocht je positief zijn: vertel het anderen!


11 april 2018 - Mount Rinjani trekking
In augustus 2017 ben ik vanuit Thailand naar het Indonesische eiland Lombok gereist om de Rinjani trekking te doen. De Rinjani is een actieve vulkaan met een hoogte van 3726 meter. Hiermee is het de op één na hoogste vulkaan in Indonesië (De Kerinci is met 3.805 meter de hoogste vulkaan van Indonesië). De beklimming van deze vulkaan staat bekend als een zware trekking maar een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) van Lombok.

Ik heb de tour gedaan van 3 dagen/2 nachten, een fantastische ervaring. Ik heb tijdens de trekking video opnames gemaakt en daar uiteindelijk een compiltaie video van gemaakt. De muziek die ik ervoor heb geproduceerd heet 'The Seeds of Life'. Dit is de link naar de video:

https://youtu.be/qEtzXvAnhto