Triple Trouble Trio (gypsy-swing)

Het ensemble wordt gevormd door Tim de Haan (gitaar), Gertwim Giesbert (gitaar) en Stefan Schlenke (bas).

Interactief samenspel, originaliteit, virtuositeit en veelzijdigheid maken dit trio een opvallend ensemble binnen de huidige muziekcultuur. De ontspannen en bij vlagen humoristische presentatie blijkt zeer succesvol te zijn bij een breed publiek.

Het trio werd in 2007 opgericht door Tim de Haan, Stefan Schlenke en Sebastian Funke tijdens hun studie aan het Artez Conservatorium in Enschede. Op zoek naar een leuke uitdaging, en om zich te kunnen onderscheiden van de andere formaties in de regio, ontdekten ze de gypsy swing. Deze zigeuner swing onderscheidt zich van reguliere jazz door percussieve gitaar begeleiding en virtuose solo's. Na een aantal succesvolle concerten groeide dit project uit tot een vast trio. In 2010 heeft Sebastian Funke het trio verlaten en is hij opgevolgd door gitarist David Nagy. David heeft 3 jaar in het trio gespeeld en besloot er om na de zomer van 2013 mee te stoppen. Kort daarna heeft gitarist Gertwim Giesbert zich bij het trio aangesloten.

Het repertoire van het Triple Trouble Trio is veelzijdig en swingend. Naast bekende composities van b.v. Django Reinhardt en het Rosenberg Trio richt het trio zich al jaren op eigen composities. Hierin is te horen dat het trio een bijzondere richting op is gegaan. Invloeden van Spaanse muziek, bossa, blues, wals en zelfs popmuziek worden door het trio moeiteloos gearrangeerd naar hun eigen stijl en bezetting.


Het trio heeft al ruime concertervaring. Zo werden er niet alleen concerten gegeven op verschillende kleine en grote reguliere podia maar ook op bijzondere locaties (zoals het Noorderzon festival in Groningen, een concert in de trein voor Project’11, een concert in een Duitse gevangenis en het ‘Te Gast in Garnwerd’ kamerfestival).

In januari 2012 heeft het trio haar eerste studioalbum “Gypsy Dreams” uitgebracht. Dit album is in binnen- en buitenland zeer positief ontvangen. De release werd gevolgd door een reeks concerten die in het teken stonden van de promotie van deze cd.
In 2015 bracht het trio haar tweede studioalbum uit: Swing Syndicate.

Dankzij hun veelzijdige repertoire garandeert een concert van het Triple Trouble Trio een swingende ervaring te worden waarbij het publiek een breed spectrum aan stijlen te horen krijgt.

Voor meer info, zie: www.tripletroubletrio.com . Ook is het trio te volgen op facebook .


SamudraVisions (onderwater film- en muziekproducties)

SamudraVisions is een project dat ik tijdens mijn conservatorium studie heb opgericht en zich specialiseert in onderwater film- en muziekproducties.

Ik ben in 2010 begonnen met duiken en was direct onder de indruk van de fasinerende onderwater wereld.. Voordat ik met mijn duikcursus ben begonnen was ik al erg geïnteresseerd in onderwater videos, met name door een aantal documentaires en videos die ik had gezien. Nadat ik een camera-set had aangeschaft en zelf begon met filmen onderwater ben ik mij gaan verdiepen in deze onderwater videoproducties, maar vooral ook in het componeren en produceren van muziek voor deze video’s.

Welke muziek past goed bij onderwatervideoproducties? Die vraag heeft mij beziggehouden sinds ik mijn eerste onderwatervideo produceerde. Beeld en geluid gaan samen. Denkt u eens aan uw favoriete speelfilm en stelt u zich deze nu eens voor zonder muziek, zou de film u dan nog net zo aanspreken? Ook bij onderwatervideo’s is muziek een onmisbaar element. Muziek dient niet alleen als opvulling maar met muziek kan ook een bepaalde sfeer gecreëerd worden.
Tijdens mijn 2e studie aan het conservatorium heb ik mijn eindonderzoek gewijd aan dit onderwerp. Hiervoor onderzocht ik verschillende relevante factoren, onder andere: wat voor muziek er op dat moment werd veelal werd gebruikt, wat voor muziek mensen en duikers associëren bij onderwater beelden, wat kenmerkende of geschikte instrumenten zijn voor onder water beelden, waar rekening mee gehouden moet worden bij de keuze van bepaalde muziek of geluiden, enz. Ik heb hiervoor bestaand materiaal geanalyseerd (documentaires, films en online videos op internet/youtube) en een enquête gehouden. Het resultaat van dit onderzoek kon ik gebruiken voor mijn video producties. Tevens heb ik mij met dit onderzoek kunnen specialiseren als componist voor onderwater-filmmuziek.

Mijn eerste videos heb ik gefilmd met een Sealife DC1200 camera, later ben ik overgestapt op een JVC GZ-HM550 camcorder met een WR-MG270 housing plus lamp en roodfilter. In 2015 heb ik daarbij een GoPro Hero4 Black met roodfilter aangeschaft.


Ik heb inmiddels 6 SamudraVisions albums uitgebracht: In Deep Waters (2011), Dreamland (2014), Ocean Voices (2015), Mermaid Waters (2015,) Poseidon (2018) en Blue Worlds (2019).

Deze muziek is voor iedereen gratis te gebruiken voor alle doeleinden, dus voor zowel hobby als commerciële doeleinden, zolang de artiest (SamudraVisions) wordt genoemd in de video.

Mijn muziek is te vinden op www.bandcamp.samudravisions.com. Mocht je op zoek zijn naar muziek voor jouw eigen onderwaterfilm, bezoek dan deze site! Voor meer informatie, of bij interesse in gepersonaliseerde muziek voor jouw film kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen via samudravisions@timdehaan.com.

Bezoek voor meer info: www.samudraVisions.com.


DJ Alpine (trance)

DJ Alpine is de naam waar ik mijn trance-producties onder produceer.

Ik ben hiermee begonnen tijdens mijn middelbare schoolperiode waar ik begon met experimenteren met het maken van muziek op de computer. Mijn passie hiervoor groeide met de dag en ik raakte hier al snel zeer gedreven in. Ik produceer verschillende stijlen, van ontspannen trance songs, uplifting tech-trance tot hardtrance.

Vanwege mijn achtergrond als gitarist probeer ik een mooie mix te vinden tussen deze twee deze vaardigheden (elektronische muziek met live ingespeelde gitaarpartijen), en mijn muzikaal-theoretische kennis toe te passen in mijn trance-composities.

In december 2011 is mijn nummer 'Bunaken Sunset' uitgebracht bij Toxic Records. Het nummer werd uitgebracht samen met een remix van een van mijn grootste inspiratie bronnen op hardtrance gebied: DJ Space Raven.
In juni 2013 heeft Toxic Records opnieuw een nummer van mij uitgebracht: Rosalia. Naast mijn originele mix en hardtrance remix werd dit nummer geremixed door DJ Vega.


In september 2015 werd mijn track 'Sky Garden' gereleased door The Gathering Records, een label van DJ Vega. Het nummer werd door DJ Vega zelf geremixed.

Op 1 maart heb ik samen met DJ Vega de track 'Rockers' uitgebracht.

Ik heb in eigen beheer 3 albums afgerond: Atmosphere (2007), Endless Waves (2010) en Fire and Water (2015). Na het afronden van het album Fire and Water heb ik enkele jaren niks meer geproduceerd op trance gebied. In 2019 kreeg ik steeds meer nieuwe ideeen voor tracks en ben ik uiteindelijk weer begonnen met het produceren van een nieuw trance album. Op dit album zal de gitaar weer een belangrijke rol spelen. Het album zal ergens in 2021 uitgebracht worden.

Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas (natuur-documentaire)

In 2017 heb ik de muziek geschreven en geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Deze filmische documentaire over het ontstane natuurschoon in de kunstmatige recreatieplas 'Zevenhuizerplas' is de eerste Nederlandse onderwater documentaire. Een jaar lang zien we de schoonheid van de plas door de ogen van de snoek, maar we zien ook prachtige beelden vanuit de lucht, het land, tussen de rietkragen, boven en onder de waterspiegel. Deze documentaire werd in oktober 2017 uitgezonden op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht. Sindsdien is hij te zien op enkele regionale televisie zenders.

Een uitgebreid team van professionals heeft meegewerkt aan dit project:

Robert Hughan - regisseur, producent en cameraman
Arthur Scheijde - schrijver, editor en artdirector
Tim de Haan - muziek
Marcel van der Hulst - cameraman, editor en technical support
Stanley Quarre - cameraman en color grading
Rene Oudshoorn - drone cameraman
Ton van der Spiegel - bioloog
Olivier Nijs - geluidsman
Hans Kortman - support duiker
Cor Jordaan - webdesign
Robert Rosier - voice-over

Meer info over deze documentaire is te vinden op de website: www.velegezichtenvandezevenhuizerplas.nl