home
biografie
audio
videos
concerten
les
projecten
discografie
fotos
contact

Mijn naam is Tim de Haan. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de popacademie van het Artez Conservatorium in Enschede en in 2012 voor de MediaMusic opleiding, eveneens aan het Artez conservatorium. Ik heb mij gedurende deze conservatorium studies kunnen ontwikkelen tot professioneel gitarist en producer.

Op deze site vind je informatie over mij als muzikant, producer, docent, in welke projecten ik actief ben, mijn concert agenda, wie me geïnspireerd hebben, enz.
Onder 'audio' is muziek te horen wat ik heb geproduceerd en bij 'videos' zijn een aantal videoproducties en live-uitvoeringen van mij te zien.

Ik geef gitaarlessen voor beginners tot gevorderden. Meer info over mijn lessen is op deze website te vinden op mijn 'les' pagina.

Veel plezier op mijn site,

Tim de Haan


5e SamudraVisions album 'Poseidon' nu beschikbaar!
(31 januari 2018)
Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas
(15 oktober 2017)
Horizon
(19 augustus 2016)
SamudraVisions website upgrade
(21 februari 2016)
Swing Syndicate nu beschikbaar!
(21 augustus 2015)
Nieuw album: Mermaid Waters
(17 augustus 2015)
Fire and Water (trance)
(15 augustus 2015)
Oudere berichten / totaaloverzicht


31 januari 2018 - 5e SamudraVisions album 'Poseidon' nu beschikbaar!
Ik heb vandaag mijn 5e SamudraVisions album uitgebracht: Poseidon. Op dit album vind je 15 nummers in de stijl van ambient / chill-out / electronic. Een aantal hiervan heb ik gecomponeerd en geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Naast het veelvuldig gebruik van mijn gitaar hoor je weer een aantal typerende SamudraVisions synthese instrumenten en ook is de galmende piano weer te horen.

Het album is beschikbaar via Bandcamp. Veel luisterplezier!

15 oktober 2017 - Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas
Ik heb dit jaar de muziek geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Deze filmische documentaire over het ontstane natuurschoon in de Zevenhuizerplas is de eerste Nederlandse onderwater documentaire.
Hij zal worden uitgezonden op het Wildlife Film Festival Rotterdam. De première is op vrijdag 27 okt om 20.30 uur & zaterdag 28 okt om 16.30 uur. Een uitgebreid team van professionals heeft meegewerkt aan dit project:

Robert Hughan - regisseur, producent en cameraman
Arthur Scheijde - schrijver, editor en artdirector
Tim de Haan - muziek
Marcel van der Hulst - cameraman, editor en technical support
Stanley Quarre - cameraman en color grading
Rene Oudshoorn - drone cameraman
Ton van der Spiegel - bioloog
Olivier Nijs - geluidsman
Hans Kortman - support duiker
Cor Jordaan - webdesign
Robert Rosier - voice-over

De trailer is hier te zien: https://youtu.be/eoMSsNV9mlk

Meer info over deze documentaire is te vinden op de website: www.velegezichtenvandezevenhuizerplas.nl

19 augustus 2016 - Horizon
In de zomer van 2015 heb ik een lounge track gecomponeerd en geproduceerd voor een SamudraVisions video. Vandaag heb ik een video gemaakt waarin ik het nummer speel, hij is te vinden via deze link:

https://youtu.be/Jj6_0Lj4Sq8

Het nummer was bedoeld voor een video over Gili Trawangan, een tropisch eiland in Indonesie. Die sfeer heb ik geprobeerd te creëren in het nummer.

Ik ben al een tijd bezig met een solo album. Ik heb inmiddels 5 nummers klaar en ga binnenkort weer nieuwe ideëen uitwerken. Ok ben ik nog een paar laatste SamudraVisions videos aan het afronden.

21 februari 2016 - SamudraVisions website upgrade
Mijn SamudraVisions website heeft weer wat veranderingen ondergaan. Ik heb de laatste weken gewerkt aan een nieuwe website met een vernieuwde layout en een aantal aanvullingen. Alles staat nu online, kijk snel op www.samudravisions.com.

Ik ga binnenkort beginnen met een aantal nieuwe videos. Dat zullen de eerste videos worden die zijn geschoten met mijn nieuwe camera upgrade. Het gaat om een video van het USAT Liberty Wreck in Tulamben (Bali) en een aantal videos van Nusa Lembongan en Nusa Penida.

21 augustus 2015 - Swing Syndicate nu beschikbaar!
Beste allen,

Na veel studeren, nummers schrijven, nummers herschrijven, arrangeren, intensieve opnames en kapotte vingers, is het eindelijk zo ver: ons 2e studioalbum ‘Swing Syndicate’ is vanaf vandaag, 21 augustus, beschikbaar!

Swing Syndicate staat vol met gypsy-swing nummers, die alle 16 door ons zijn geschreven of gearrangeerd. Met onze vaste bezetting bestaande uit Tim de Haan (gitaar), Gertwim Giesbert (gitaar), en Stefan Schlenke (bas) hebben wij een veelzijdig en verrassend repertoire voor jullie samengesteld.

Speciaal voor deze cd werkten wij samen met een aantal bijzondere gastmuzikanten: David Nagy (voormalig gitarist van ons trio), Remco de Haan (klassiek gitaar), Miriam Kopper (altviool) en Nyanda van Dijk (vocals).

Bestel ‘Swing Syndicate’ nu voor € 15,- (incl. verzendkosten) via order@tripletroubletrio.com

Om een mooie indruk van de cd te krijgen hebben wij een videodemo samengesteld. Bekijk hem op: https://youtu.be/zjimHece-OM

Heb je onze eerste cd Gypsy Dreams gemist? Deze is nu voor € 10,- te bestellen. En voor de echte muziekliefhebbers onder ons hebben we nu een speciale actie: wanneer je nu Gypsy Dreams én Swing Syndicate besteld betaal je maar €20,-.

Kijk voor meer informatie over ons en onze cd op www.tripletroubletrio.com. Via onze site is het ook mogelijk om onze albums (digitaal) te downloaden (op Amazon en Itunes).

17 augustus 2015 - Nieuw album: Mermaid Waters
Vandaag heb ik mijn album 'Mermaid Waters' uitgebracht. Dit is mijn 4e SamudraVisions album, na 'In Deep Waters' (2011), 'Dreamland' (2014) en 'Ocean Voices (2015). Op dit album vind je 15 nummers in de stijl van Ambient / Chill-Out / Electronic. De nummers zijn allemaal gebruikt in mijn onderwater video-producties. Ik heb op dit album weer een aantal typische en kenmerkende SamudraVisions synthese instrumenten gebruikt, de galmende piano is weer te horen en uiteraard mocht mijn gitaar ook weer niet ontbreken op deze cd.

Het album is beschikbaar via Bandcamp.

Ik ben altijd benieuwd wat het publiek ervan vindt dus ik zie jullie feedback graag tegemoet. Veel luisterplezier!

15 augustus 2015 - Fire and Water (trance)
Ik heb vandaag mijn nieuwste DJ Alpine album uitgebracht: Fire and Water.
Dit project heeft een tijdje stil gelegen omdat ik druk was met andere producties, vooral voor SamudraVisions en Triple Trouble Trio. Maar deze zomer heb ik dan eindelijk dit album kunnen afronden. Het is een trance album, waarvan de meeste nummers vallen onder de categorie 'hardtrance'. Een lekker beuk-album dus;) Alleen de nummers 'Rosalia' en 'Close Your Eyes' vallen iets buiten deze categorie. Deze nummers vallen meer onder 'Progressive trance'.
Voor de track 'Rosalia' heb ik samengewerkt met mijn vader, hij heeft de klassieke gitaar voor mij ingespeeld, en deels ook zelf geschreven. Voor dit album heb ik ook samengewerkt met zangeressen Lorena Medina en Nyanda van Dijk. Nyanda was ook op mijn vorige album (Endless Waves) te horen op de track 'Just For That Someone'. Met name de samenwerking met Lorena Medina was interessant. Zij is een opera-zangeres en had helemaal geen ervaring met dance muziek. Het nummer had ik in eerste instantie geschreven als ambient nummer in samenwerking met zangeres Andrea Frahn maar als project ben ik het gaan arrangeren naar trance.
Het album is gratis te downloaden via deze link.

klik hier voor oudere nieuwsberichten en een totaaloverzicht