home
biografie
audio
videos
concerten
les
projecten
discografie
fotos
contact

Mijn naam is Tim de Haan. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de popacademie van het Artez Conservatorium in Enschede en in 2012 voor de MediaMusic opleiding, eveneens aan het Artez conservatorium. Ik heb mij gedurende deze conservatorium studies kunnen ontwikkelen tot professioneel gitarist en producer.

Op deze site vind je informatie over mij als muzikant, producer, docent, in welke projecten ik actief ben, mijn concert agenda, wie me geïnspireerd hebben, enz.
Onder 'audio' is muziek te horen wat ik heb geproduceerd en bij 'videos' zijn een aantal videoproducties en live-uitvoeringen van mij te zien.

Ik geef gitaarlessen voor beginners tot gevorderden. Meer info over mijn lessen is op deze website te vinden op mijn 'les' pagina.

Veel plezier op mijn site,

Tim de Haan


Nieuw album: Blue Worlds
(04 augustus 2019)
Solo album: Frets on Fire
(21 mei 2018)
Mount Rinjani trekking
(11 april 2018)
Concert Triple Trouble Trio in Holten
(21 februari 2018)
5e SamudraVisions album 'Poseidon' nu beschikbaar!
(31 januari 2018)
Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas
(15 oktober 2017)
Horizon
(19 augustus 2016)
Oudere berichten / totaaloverzicht


04 augustus 2019 - Nieuw album: Blue Worlds
Sinds 29 juli is mijn 6e SamudraVisions album 'Blue Worlds' beschikbaar. Op dit album hoor je 12 nummers in de stijl van Ambient / Chill-Out / Electronic. Een groot deel hiervan is gebruikt in mijn laatste onderwater video-producties.
Het album is beschikbaar via Bandcamp.

Er staan ook enkele nieuwe SamudraVisions videos online die ik heb gefilmd in Moalboal en El Nido in de Filipijnen. Deze zijn hier te vinden:

Moalboal: https://youtu.be/FneT5meY6s4
El Nido: https://youtu.be/qZ2LTXuC1wY

21 mei 2018 - Solo album: Frets on Fire
Drie jaar geleden ben ik begonnen met een ambitieus project: mijn soloalbum.

Al vele jaren ben ik geïnteresseerd in technisch gitaarspel. De mooiste vorm voor mij is die waar gezocht wordt naar een combinatie van snelheid, melodie, harmonie, expressie, timing en sound. Deze aspecten zijn voor mij dan ook het uitgangspunt geweest voor dit album. Met trots kan ik jullie meedelen dat na drie jaar hard werken mijn soloalbum ‘Frets on Fire’ klaar is.

Het resultaat is 10 tracks, allen door mij geschreven, opgenomen en geproduceerd. Qua stijl is het album te omschrijven als melodische instrumentale gitaarrock.

Op track 3 is de basgitaar ingespeeld door Stefan Schlenke, de bassist waarmee ik ben afgestudeerd en met wie ik nog altijd samenspeel in het Triple Trouble Trio. Track 8 is deels geschreven door mijn vader, Remco de Haan. Hij heeft tevens de akoestische gitaar in het intro ingespeeld. Ik ben beiden enorm dankbaar voor hun muzikale toevoeging aan mijn album!

Het digitale album is voor € 5,00 te downloaden via www.timdehaan.bandcamp.com
Ik hoop dat jullie er met veel plezier naar gaan luisteren! Natuurlijk hoor ik ook graag wat jullie ervan vinden en mocht je positief zijn: vertel het anderen!11 april 2018 - Mount Rinjani trekking
In augustus 2017 ben ik vanuit Thailand naar het Indonesische eiland Lombok gereist om de Rinjani trekking te doen. De Rinjani is een actieve vulkaan met een hoogte van 3726 meter. Hiermee is het de op één na hoogste vulkaan in Indonesië (De Kerinci is met 3.805 meter de hoogste vulkaan van Indonesië). De beklimming van deze vulkaan staat bekend als een zware trekking maar een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) van Lombok.

Ik heb de tour gedaan van 3 dagen/2 nachten, een fantastische ervaring. Ik heb tijdens de trekking video opnames gemaakt en daar uiteindelijk een compiltaie video van gemaakt. De muziek die ik ervoor heb geproduceerd heet 'The Seeds of Life'. Dit is de link naar de video:

https://youtu.be/qEtzXvAnhto

21 februari 2018 - Concert Triple Trouble Trio in Holten
Het is weer tijd voor een concert!

Op zondag 22 april organiseer ik een concert met het Triple Trouble Trio in café Daglicht in Holten. Het concert begint om 19.30, de zaal is toegankelijk vanaf 19.00 uur. We spelen twee sets met een pauze tussendoor. De entreeprijs voor dit swingende feestje bedraagt 7,50 euro p.p.

Hopelijk zie ik jullie daar!

31 januari 2018 - 5e SamudraVisions album 'Poseidon' nu beschikbaar!
Ik heb vandaag mijn 5e SamudraVisions album uitgebracht: Poseidon. Op dit album vind je 15 nummers in de stijl van ambient / chill-out / electronic. Een aantal hiervan heb ik gecomponeerd en geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Naast het veelvuldig gebruik van mijn gitaar hoor je weer een aantal typerende SamudraVisions synthese instrumenten en ook is de galmende piano weer te horen.

Het album is beschikbaar via Bandcamp. Veel luisterplezier!

15 oktober 2017 - Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas
Ik heb dit jaar de muziek geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Deze filmische documentaire over het ontstane natuurschoon in de Zevenhuizerplas is de eerste Nederlandse onderwater documentaire.
Hij zal worden uitgezonden op het Wildlife Film Festival Rotterdam. De première is op vrijdag 27 okt om 20.30 uur & zaterdag 28 okt om 16.30 uur. Een uitgebreid team van professionals heeft meegewerkt aan dit project:

Robert Hughan - regisseur, producent en cameraman
Arthur Scheijde - schrijver, editor en artdirector
Tim de Haan - muziek
Marcel van der Hulst - cameraman, editor en technical support
Stanley Quarre - cameraman en color grading
Rene Oudshoorn - drone cameraman
Ton van der Spiegel - bioloog
Olivier Nijs - geluidsman
Hans Kortman - support duiker
Cor Jordaan - webdesign
Robert Rosier - voice-over

De trailer is hier te zien: https://youtu.be/eoMSsNV9mlk

Meer info over deze documentaire is te vinden op de website: www.velegezichtenvandezevenhuizerplas.nl

19 augustus 2016 - Horizon
In de zomer van 2015 heb ik een lounge track gecomponeerd en geproduceerd voor een SamudraVisions video. Vandaag heb ik een video gemaakt waarin ik het nummer speel, hij is te vinden via deze link:

https://youtu.be/Jj6_0Lj4Sq8

Het nummer was bedoeld voor een video over Gili Trawangan, een tropisch eiland in Indonesie. Die sfeer heb ik geprobeerd te creëren in het nummer.

Ik ben al een tijd bezig met een solo album. Ik heb inmiddels 5 nummers klaar en ga binnenkort weer nieuwe ideëen uitwerken. Ok ben ik nog een paar laatste SamudraVisions videos aan het afronden.

klik hier voor oudere nieuwsberichten en een totaaloverzicht