home
audio
videos
concerten
les
projecten
discografie
fotos
contactGitarist, producer, composer en gitaardocent Tim de Haan studeerde in 2009 af voor de popacademie aan het Artez Conservatorium in Enschede en ging vervolgens verder met de MediaMusic opleiding, eveneens aan het Artez conservatorium. Deze opleiding sloot hij in 2012 succesvol af.

Hij is, samen met bassist Stefan Schlenke, de oprichter van het gypsy swing trio 'Triple Trouble Trio'.

Naast zijn werkzaamheden als gitarist produceert hij electronische ambient muziek en onderwater video-producties onder de naam SamudraVisions en produceert/remixed hij trance muziek onder de naam DJ Alpine.Tim is geboren op 10 mei 1987. Als zoon van een professioneel klassiek gitarist kreeg hij al op jonge leeftijd veel met muziek te maken. Zo luisterde hij als driejarige al met veel plezier naar clavecimbelmuziek. Op 9-jarige leeftijd is hij begonnen met de klassieke gitaar. Hij kreeg les van zijn vader, Remco de Haan (bekend van het Groningen Guitar Duo). Als klassiek gitarist won Tim met Hugo Buizer op 8 april 2000 het 2e Gitaarduo-concours voor amateurs Groningen aan het Noord-Nederlands Conservatorium.

Wanneer zijn vader op een dag met een geleende elektrische gitaar en versterker komt aanzetten kwam na jaren klassiek gespeeld te hebben toch onvermijdelijk die elektrische gitaar om de hoek kijken. Er opende een nieuwe wereld voor Tim. Nadat hij in aanraking kwam met het album 'Evolution' van Tony MacAlpine begon hij echt gedreven te oefenen in de hoop net zo snel te worden als deze gitaar virtuoos.
Hij ontdekte steeds meer inspirerende, virtuose artiesten naast Tony MacAlpine. Musici als Yngwie Malmsteen, Michael Angelo Batio, Joe Satriani, Vinnie Moore, Paul Gilbert, Steve Vai en bands als Artension, Symphony X, Ring of Fire en Dream Theatre hadden een grote invloed op zijn muzikale ontwikkeling. Zo kwam hij in de neo-klassieke rockhoek terecht.

Tim begon zich steeds meer te realiseren dat hij hier wel een studie in zou willen volgen, maar dan zou hij zich veel breder moeten gaan oriƫnteren.
Hij begon zich met meer muziekstijlen bezig te houden naast instrumentale rock en is bij een gediplomeerd jazzgitarist, Wietze Koning, op les gegaan. Wietze had naast zijn jazz achtergrond veel ervaring in popmuziek. Een belangrijk onderwerp in deze lessen was stijlenoriƫntatie.
Zo kwam Tim steeds meer in aanraking met blues en jazz. Qua timing, ritmes, notenkeuze, muzikale benadering etc was dit totaal verschillend met de gitaarrock waar hij zich voor die tijd veel mee bezig hield.
Naast het instrumentale en virtuose rockgeweld kwamen nu ook blues en jazzmuzikanten om de hoek kijken. Favorieten waren onder andere Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, het Rosenberg Trio, Django Reinhardt, Robben Ford, BB King, enz.


In Oktober 2004 heeft Tim meegedaan aan de Northern Guitar Awards in Assen en haalde hierbij de finale. Dit was een solo-optreden, waarvoor hij zijn begeleiding van te voren had ingespeeld en met cd meespeelde.

Vervolgens ging Tim in bands spelen om bandervaring op te doen en om goed te leren samen spelen en werken met andere muzikanten. Zo heeft hij in de loop der tijd al in een aantal bands gespeeld, variërend van rock, gothic-metal tot funk.


Naast het spelen van gitaar is Tim ook al op jonge leeftijd begonnen met eigen muziekproducties. Trance was naast gitaarmuziek ook altijd al een geliefde muziekstijl.

Onder de naam 'DJ Alpine' zette hij nummers in elkaar met samples, later begon hij steeds meer VST instruments te gebruiken en een synthesizer.

Naast gitaarmuziek en trance begon Tim zijn muzikale smaak steeds verder te verbreden en is zo in de loop der tijd ook ambient en new-age muziek gaan maken.

In 2005 is Tim toegelaten tot de popacademie aan het Artez conservatorium in Enschede.

In het eerste jaar heeft hij vooral veel ervaringen opgedaan, veel nieuwe musici leren kennen en veel samengespeeld.

In het 2e jaar heeft hij veel aandacht besteed aan zijn expressie, podiumuitstraling en zijn aanwezigheid en functie binnen de band.
In dit jaar (2007) heeft hij samen met bassist Stefan Schlenke en gitarist Sebastian Funke het gypsy swing project 'Triple Trouble Trio' opgericht. Na een aantal succesvolle concerten groeide dit project uit tot een vast trio. Het trio is tot op heden actief.


In het 3e jaar heeft hij zich naast zijn gitaarspel gespecialiseerd op de minors 'Musicproduction' en 'Educatie'.

Het 4e jaar stond voor een groot deel in teken van de voorbereidingen voor het eindexamen concert. In dit laatste studiejaar is Tim tevens begonnen met het geven van gitaarlessen. Hij werd na een goed afgesloten stage gevraagd door de Muziekschool Twente (nu: Kaliber Kunstenschool) om daar als gitaardocent te komen werken. Naast deze gitaarlessen geeft Tim ook producing lessen voor Kaliber Kunstenschool.

In juni 2009 is Tim geslaagd voor zijn gitaaropleiding op de popacademie van het Artez conservatorium in Enschede.

In september 2009 is Tim begonnen aan de Media&Music opleiding op het conservatorium in Enschede. Tijdens deze studie kreeg hij les van o.a. Danny Weijermans, Peter Leutscher, Tom Salisbury, Aart de Jong, Ton Lamers en Tom Holkenborg (JunkieXL). Gedurende deze opleiding heeft hij zich breder kunnen ontwikkelen binnen de muziekwereld als producer. Hij heeft het debuut album van het Triple Trouble Trio, Gypsy Dreams, volledig in eigen beheer opgenomen, gemixed en gemastered.
Om zich te kunnen onderscheiden van de vele andere danceproducers combineert Tim bestaande dance grooves met live-ingespeelde gitaarpartijen. Dit is een nieuwe ontwikkeling waar hij zijn voordeel mee kan doen omdat hij beide disciplines beheerst.

Eind 2011 heeft hij als DJ Alpine zijn nummer 'Bunaken Sunset' uitgebracht bij Toxic Records, inclusief een remix van DJ Space Raven. In juni 2013 heeft Tim zijn nummer 'Rosalia' uitgebracht, opnieuw weer bij Toxic Records. Voor deze release heeft DJ Vega het nummer geremixed.

Daarna heeft hij het nummer 'Sky Garden' uitgebracht bij Gathering Records. Tijdens zijn MediaMusic studie is Tim begonnen met onderwater video producties onder de naam 'SamudraVisions'. Hij is in het bezit van een advanced open water duikbrevet en heeft onderwater video-opnames gemaakt in Indonesie, Thailand en de Filipijnen. Voor deze video's componeert en produceert hij zelf de muziek. Voor zijn opleiding moest hij een 'Research' opdracht doen en hiervoor heeft hij onderzoek gedaan naar de vraag: welke muziek past goed bij onderwater video producties? Hij onderzocht hiervoor wat voor muziek er op dat moment werd gebruikt, wat voor muziek mensen en duikers associeren bij onderwater beelden, wat kenmerkende of geschikte instrumenten zijn voor onder water beelden, enz. Niet alleen kon hij het resultaat van dit onderzoek gebruiken voor zijn eigen video producties maar kan hij zich tevens specialiseren als composer voor onderwater-filmmuziek.

In 2012 heeft hij zijn MediaMusic studie aan het Artez conservatorium succesvol afgerond.

Na het afronden van zijn conservatorium studies is Tim als gitaardocent werkzaam voor Kaliber Kunstenschool, Muziek Onderwijs Centrum Holten en geeft hij prive-lessen bij hem thuis. Daarnaast geeft hij concerten met het Triple Trouble Trio en verzorgd hij de opnames voor dit gypsyswing trio. Hij heeft een groot deel van het repertoire zelf geschreven. In 2012 heeft hij met het trio een eerste album uitgebracht: Gypsy Dreams. Het 2e album, Swing Syndicate, is op 21 augustus 2015 uitgebracht. Beide albums zijn door Tim opgenomen en gemixed.

Met zijn project SamudraVisions heeft Tim inmiddels 5 albums uitgebracht. In 2011 bracht hij zijn eerste album 'In Deep Waters' uit, gevolgd door 'Dreamland' in 2014. In juli 2015 volgde het album 'Ocean Voices' met uitsluitend soundscapes. In datzelfde jaar bracht hij in augustus 'Mermaid Waters' uit. Zijn meest recente SamudraVisions album, 'Poseidon' is in januari 2018 uitgebracht. Veel van deze muziek heeft Tim gebruikt voor zijn eigen onderwater video-producties.

Hij componeert en produceert nog steeds regelmatig nieuwe muziek en zet nieuwe video producties online. Daarnaast doet hij nu ook projectmatig werkzaamheden voor duiken.nl en is mede-beheerder van de website www.duiken.nl.

In 2017 heeft Tim meegewerkt aan de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Deze filmische documentaire over het ontstane natuurschoon in de Zevenhuizerplas is de eerste Nederlandse onderwater documentaire. Deze documentaire werd in oktober 2017 uitgezonden op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht. Een aantal thema's die Tim heeft geschreven voor deze documentaire zijn te horen op zijn album 'Poseidon'.