home
biografie
audio
videos
concerten
les
projecten
discografie
fotos
contact04 augustus 2019 - Nieuw album: Blue Worlds
Sinds 29 juli is mijn 6e SamudraVisions album 'Blue Worlds' beschikbaar. Op dit album hoor je 12 nummers in de stijl van Ambient / Chill-Out / Electronic. Een groot deel hiervan is gebruikt in mijn laatste onderwater video-producties.
Het album is beschikbaar via Bandcamp.

Er staan ook enkele nieuwe SamudraVisions videos online die ik heb gefilmd in Moalboal en El Nido in de Filipijnen. Deze zijn hier te vinden:

Moalboal: https://youtu.be/FneT5meY6s4
El Nido: https://youtu.be/qZ2LTXuC1wY

21 mei 2018 - Solo album: Frets on Fire
Drie jaar geleden ben ik begonnen met een ambitieus project: mijn soloalbum.

Al vele jaren ben ik geïnteresseerd in technisch gitaarspel. De mooiste vorm voor mij is die waar gezocht wordt naar een combinatie van snelheid, melodie, harmonie, expressie, timing en sound. Deze aspecten zijn voor mij dan ook het uitgangspunt geweest voor dit album. Met trots kan ik jullie meedelen dat na drie jaar hard werken mijn soloalbum ‘Frets on Fire’ klaar is.

Het resultaat is 10 tracks, allen door mij geschreven, opgenomen en geproduceerd. Qua stijl is het album te omschrijven als melodische instrumentale gitaarrock.

Op track 3 is de basgitaar ingespeeld door Stefan Schlenke, de bassist waarmee ik ben afgestudeerd en met wie ik nog altijd samenspeel in het Triple Trouble Trio. Track 8 is deels geschreven door mijn vader, Remco de Haan. Hij heeft tevens de akoestische gitaar in het intro ingespeeld. Ik ben beiden enorm dankbaar voor hun muzikale toevoeging aan mijn album!

Het digitale album is voor € 5,00 te downloaden via www.timdehaan.bandcamp.com
Ik hoop dat jullie er met veel plezier naar gaan luisteren! Natuurlijk hoor ik ook graag wat jullie ervan vinden en mocht je positief zijn: vertel het anderen!11 april 2018 - Mount Rinjani trekking
In augustus 2017 ben ik vanuit Thailand naar het Indonesische eiland Lombok gereist om de Rinjani trekking te doen. De Rinjani is een actieve vulkaan met een hoogte van 3726 meter. Hiermee is het de op één na hoogste vulkaan in Indonesië (De Kerinci is met 3.805 meter de hoogste vulkaan van Indonesië). De beklimming van deze vulkaan staat bekend als een zware trekking maar een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) van Lombok.

Ik heb de tour gedaan van 3 dagen/2 nachten, een fantastische ervaring. Ik heb tijdens de trekking video opnames gemaakt en daar uiteindelijk een compiltaie video van gemaakt. De muziek die ik ervoor heb geproduceerd heet 'The Seeds of Life'. Dit is de link naar de video:

https://youtu.be/qEtzXvAnhto

21 februari 2018 - Concert Triple Trouble Trio in Holten
Het is weer tijd voor een concert!

Op zondag 22 april organiseer ik een concert met het Triple Trouble Trio in café Daglicht in Holten. Het concert begint om 19.30, de zaal is toegankelijk vanaf 19.00 uur. We spelen twee sets met een pauze tussendoor. De entreeprijs voor dit swingende feestje bedraagt 7,50 euro p.p.

Hopelijk zie ik jullie daar!

31 januari 2018 - 5e SamudraVisions album 'Poseidon' nu beschikbaar!
Ik heb vandaag mijn 5e SamudraVisions album uitgebracht: Poseidon. Op dit album vind je 15 nummers in de stijl van ambient / chill-out / electronic. Een aantal hiervan heb ik gecomponeerd en geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Naast het veelvuldig gebruik van mijn gitaar hoor je weer een aantal typerende SamudraVisions synthese instrumenten en ook is de galmende piano weer te horen.

Het album is beschikbaar via Bandcamp. Veel luisterplezier!

15 oktober 2017 - Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas
Ik heb dit jaar de muziek geproduceerd voor de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Deze filmische documentaire over het ontstane natuurschoon in de Zevenhuizerplas is de eerste Nederlandse onderwater documentaire.
Hij zal worden uitgezonden op het Wildlife Film Festival Rotterdam. De première is op vrijdag 27 okt om 20.30 uur & zaterdag 28 okt om 16.30 uur. Een uitgebreid team van professionals heeft meegewerkt aan dit project:

Robert Hughan - regisseur, producent en cameraman
Arthur Scheijde - schrijver, editor en artdirector
Tim de Haan - muziek
Marcel van der Hulst - cameraman, editor en technical support
Stanley Quarre - cameraman en color grading
Rene Oudshoorn - drone cameraman
Ton van der Spiegel - bioloog
Olivier Nijs - geluidsman
Hans Kortman - support duiker
Cor Jordaan - webdesign
Robert Rosier - voice-over

De trailer is hier te zien: https://youtu.be/eoMSsNV9mlk

Meer info over deze documentaire is te vinden op de website: www.velegezichtenvandezevenhuizerplas.nl

19 augustus 2016 - Horizon
In de zomer van 2015 heb ik een lounge track gecomponeerd en geproduceerd voor een SamudraVisions video. Vandaag heb ik een video gemaakt waarin ik het nummer speel, hij is te vinden via deze link:

https://youtu.be/Jj6_0Lj4Sq8

Het nummer was bedoeld voor een video over Gili Trawangan, een tropisch eiland in Indonesie. Die sfeer heb ik geprobeerd te creëren in het nummer.

Ik ben al een tijd bezig met een solo album. Ik heb inmiddels 5 nummers klaar en ga binnenkort weer nieuwe ideëen uitwerken. Ok ben ik nog een paar laatste SamudraVisions videos aan het afronden.

21 februari 2016 - SamudraVisions website upgrade
Mijn SamudraVisions website heeft weer wat veranderingen ondergaan. Ik heb de laatste weken gewerkt aan een nieuwe website met een vernieuwde layout en een aantal aanvullingen. Alles staat nu online, kijk snel op www.samudravisions.com.

Ik ga binnenkort beginnen met een aantal nieuwe videos. Dat zullen de eerste videos worden die zijn geschoten met mijn nieuwe camera upgrade. Het gaat om een video van het USAT Liberty Wreck in Tulamben (Bali) en een aantal videos van Nusa Lembongan en Nusa Penida.

21 augustus 2015 - Swing Syndicate nu beschikbaar!
Beste allen,

Na veel studeren, nummers schrijven, nummers herschrijven, arrangeren, intensieve opnames en kapotte vingers, is het eindelijk zo ver: ons 2e studioalbum ‘Swing Syndicate’ is vanaf vandaag, 21 augustus, beschikbaar!

Swing Syndicate staat vol met gypsy-swing nummers, die alle 16 door ons zijn geschreven of gearrangeerd. Met onze vaste bezetting bestaande uit Tim de Haan (gitaar), Gertwim Giesbert (gitaar), en Stefan Schlenke (bas) hebben wij een veelzijdig en verrassend repertoire voor jullie samengesteld.

Speciaal voor deze cd werkten wij samen met een aantal bijzondere gastmuzikanten: David Nagy (voormalig gitarist van ons trio), Remco de Haan (klassiek gitaar), Miriam Kopper (altviool) en Nyanda van Dijk (vocals).

Bestel ‘Swing Syndicate’ nu voor € 15,- (incl. verzendkosten) via order@tripletroubletrio.com

Om een mooie indruk van de cd te krijgen hebben wij een videodemo samengesteld. Bekijk hem op: https://youtu.be/zjimHece-OM

Heb je onze eerste cd Gypsy Dreams gemist? Deze is nu voor € 10,- te bestellen. En voor de echte muziekliefhebbers onder ons hebben we nu een speciale actie: wanneer je nu Gypsy Dreams én Swing Syndicate besteld betaal je maar €20,-.

Kijk voor meer informatie over ons en onze cd op www.tripletroubletrio.com. Via onze site is het ook mogelijk om onze albums (digitaal) te downloaden (op Amazon en Itunes).

17 augustus 2015 - Nieuw album: Mermaid Waters
Vandaag heb ik mijn album 'Mermaid Waters' uitgebracht. Dit is mijn 4e SamudraVisions album, na 'In Deep Waters' (2011), 'Dreamland' (2014) en 'Ocean Voices (2015). Op dit album vind je 15 nummers in de stijl van Ambient / Chill-Out / Electronic. De nummers zijn allemaal gebruikt in mijn onderwater video-producties. Ik heb op dit album weer een aantal typische en kenmerkende SamudraVisions synthese instrumenten gebruikt, de galmende piano is weer te horen en uiteraard mocht mijn gitaar ook weer niet ontbreken op deze cd.

Het album is beschikbaar via Bandcamp.

Ik ben altijd benieuwd wat het publiek ervan vindt dus ik zie jullie feedback graag tegemoet. Veel luisterplezier!

15 augustus 2015 - Fire and Water (trance)
Ik heb vandaag mijn nieuwste DJ Alpine album uitgebracht: Fire and Water.
Dit project heeft een tijdje stil gelegen omdat ik druk was met andere producties, vooral voor SamudraVisions en Triple Trouble Trio. Maar deze zomer heb ik dan eindelijk dit album kunnen afronden. Het is een trance album, waarvan de meeste nummers vallen onder de categorie 'hardtrance'. Een lekker beuk-album dus;) Alleen de nummers 'Rosalia' en 'Close Your Eyes' vallen iets buiten deze categorie. Deze nummers vallen meer onder 'Progressive trance'.
Voor de track 'Rosalia' heb ik samengewerkt met mijn vader, hij heeft de klassieke gitaar voor mij ingespeeld, en deels ook zelf geschreven. Voor dit album heb ik ook samengewerkt met zangeressen Lorena Medina en Nyanda van Dijk. Nyanda was ook op mijn vorige album (Endless Waves) te horen op de track 'Just For That Someone'. Met name de samenwerking met Lorena Medina was interessant. Zij is een opera-zangeres en had helemaal geen ervaring met dance muziek. Het nummer had ik in eerste instantie geschreven als ambient nummer in samenwerking met zangeres Andrea Frahn maar als project ben ik het gaan arrangeren naar trance.
Het album is gratis te downloaden via deze link.

10 augustus 2015 - Gili Islands film
In de zomer van 2013 heb ik een week lang gedoken bij de Gili eilanden, drie eilanden bij Lombok in Indonesie. Ik was er tot op heden niet aan toe gekomen om deze videos te bewerken en er muziek voor te produceren, maar daar is deze zomer eindelijk verandering in gekomen. Na een 6-tal losse videos heb ik nu mijn complete video van de Gili Islands online gezet. Er staat een nummer op van mijn album 'In Deep Waters', een nummer van mijn album 'Ocean Voices', en de overige nummers zijn nieuwe nummers die op mijn volgende album 'Mermaid Waters' komen te staan.
Dit is de link naar de video:

Diving the Gili Islands, Indonesia

15 juli 2015 - Ocean Voices
Ik heb inmiddels weer een SamudraVisions album afgerond: Ocean Voices. Het album bestaat geheel uit ambient soundscapes. Een deel hiervan heb ik geschreven voor mijn Menjangan Island video. De rest van de nummers op dit album zijn nummers die ik als project heb geproduceerd, naast mijn 'normale' samudravisions chill-out muziek. Na 'In Deep Waters'(2011) en 'Dreamland' (2014) ben ik momenteel een nieuw album aan het afronden, deze zal ergens in augustus beschikbaar worden.

09 juni 2015 - Swing Syndicate
Zoals de meesten van jullie al wisten zijn wij met ons Triple Trouble Trio al lange tijd bezig met ons 2e studio album 'Swing Syndicate'. Dit album is inmiddels helemaal klaar en we zijn met de laatste voorbereidingen bezig voor de release. Op het album staan 16 nummers in de stijl van gypsyswing, met invloeden van bossa, bolero, jazz, wals, klassiek en traditionele gypsy muziek.
Ook op deze cd spelen weer een aantal gastmuzikanten mee: David Nagy (gitaar), Remco de Haan (klassiek gitaar), Nyanda van Dijk (vocals) en Miriam Kopper (altviool).

De release datum van dit album is: 21-08-2015!

Ons eerste album (Gypsy Dreams) is inmiddels ook op de online stores beschikbaar (amazon, Itunes, etc) en de cd kan gestreamed worden op spotify. En het album is natuurlijk nog steeds gewoon als hardcopy bij ons te bestellen via order@tripletroubletrio.com. Swing Syndicate zal ook beschikbaar zijn in de online winkels.

08 juni 2015 - Menjangan Island
Ik heb weer een nieuwe duikvideo afgerond, deze gaat over mijn duiken bij Menjangan Island. Dit eiland ligt in het noordwesten van Bali bij het plaatsje Pemuteran en is dus ver verwijderd van het drukke toeristische zuid Bali. Het eiland is vooral bekend vanwege de prachtige wall-dives en het kraakheldere water. Dit is een van de mooiere duikgebieden op Bali waar ik ben geweest!

In de video zijn de duikplekken 'Bat Cave', 'Post 2', 'Coral Garden' en 'Sandy Slope' te zien.

Ik heb alle muziek weer zelf gecomponeerd en geproduceerd. Ik heb dit keer gekozen voor een aantal ambient soundscape achtige nummers. Dit is de link naar de video:

Diving around Menjangan Island

10 maart 2015 - Lembongan & Penida Islands
Deze 53 minuten durende video heb ik gemaakt van mijn duikervaring bij Nusa Lembongan en Nusa Penida bij Bali. Dit is een absolute topbestemming voor duikers, het duiken is hier fantastisch! De duikstekken rondom Penida en Lembongan zijn niet voor niets een van de populairste duikplekken bij Bali. Het onderwaterleven is erg divers en je vindt er prachtige koraaltuinen. Het zicht is over het algemeen erg goed.

In deze video komen de volgende duikplekken voorbij: Crystal Bay, Toyapakeh, PED Point, Mangrove Point, Mangrove Forest, Manta Point, Buyuk Point, SD Point en Sental Point.

Lembongan is makkelijk te bereiken via Sanur, met de fastboat maak je deze oversteek in ongeveer 30 minuten. Van de drukte op Bali merk je op Lembongan weinig, Lembongan is zelfs nog vrij authentiek en ik hoop dat dat zo blijft.
Naast het duiken is het ook mooi om met een scooter de eilanden te verkennen. Het eilandje Ceningan wat tussen Penida en Lembongan ligt is ook erg mooi. En in het noord-oosten van Lembongan vind je een mangrove forest waar je ook een mooie tocht in een traditionele canoe kan maken. Hier heb ik ook beelden van gemaakt die in de video te zien zijn.

Dit was tevens een mooie muzikale reis want ik heb zelf alle muziek voor deze video gecomponeerd en geproduceerd. Veel kijk-en luisterplezier!

Diving at Nusa Penida and Nusa Lembongan Islands, Bali

27 augustus 2014 - Bandcamp pagina
Sinds enkele weken heb ik mijn eigen pagina op bandcamp: www.samudravisions.bandcamp.com. Op deze pagina is mijn SamudraVisions muziek op hoge kwaliteit te downloaden (wav of 320 kbps mp3). Het bedrag mag je zelf invullen.
Mijn albums 'In Deep Waters' en 'Dreamland' staan er op, en een 3e album wordt aan gewerkt.

Afgelopen zomer ben ik weer in Indonesie geweest en heb ik veel nieuw video-materiaal geschoten waar ik de komende tijd weer mee kan werken. Er komen oa videos van Nusa Penida, Nusa Lembongan, Menjangan Island en Gili Islands online. De eerste 3 videos staan al online, deze zijn te vinden op Youtube

20 april 2014 - Nieuw album 'Dreamland' online
Ik heb inmiddels een nieuw album afgerond: Dreamland. Op dit album zijn 10 nummers te horen die ik allemaal heb geproduceerd voor SamudraVisions videos. Alle nummers vallen onder het genre 'chillout' en 'ambient'. De gitaar en piano hebben de belangrijkste rol op dit album.
Voor meer info, ga naar: discografie pagina.

16 april 2014 - Amed & Tulamben film
Na een aantal losse videos van een aantal duiklocaties in Amed en Tulamben heb ik vandaag mijn volledige film online gezet. Deze 30 minuten durende compilatie geeft een mooie indruk van het duiken in Amed en Tulamben op Bali. Naast het bekende USAT Liberty Wreck zijn hier ook vele mooie andere dingen te zien.
Ik verbleef bij Geria Giri Shanti en heb gedoken met Adventure Divers Bali. Dit is de link naar de video:

Bali Scuba Dive Safari - Amed & Tulamben (Indonesia)

25 oktober 2013 - Gitaarles Enschede
Ik heb inmiddels extra plek voor leerlingen en ben daarom op zoek naar nieuwe leerlingen die graag gitaarlessen willen volgen bij mij in Enschede (elektrisch en akoestisch). Heb je interesse in gitaarles, of ken je iemand die graag op gitaarles wil, laat het mijn dan weten!

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en van jong tot oud, iedereen is welkom! Ik pas mijn lessen geheel aan op jouw interesses, wensen en ambities.

In de lessen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Techniek: basis techniek, toonvorming, toonladders, licks en riffs, verschillende manieren van picking, sweeping, tapping, etc
Begeleiden: akkoorden spelen, begrijpen en toepassen
Soleren: improviseren over pop, rock en blues-schema's
Muziektheorie- en solfège (gehoortraining): intervallen, voortekens, toonladders, akkoorden, trappenleer, ritme/maatsoort, analyseren van muziekstukken, etc
Sound: gebruik van effecten, instellingen op de versterker, etc

Bezoek voor meer informatie over mijn lessen en tarieven mijn les pagina.

Groeten en hopelijk tot ziens!

29 september 2013 - Video: Candidasa (Bali)
Afgelopen zomer heb ik op diverse plekken gedoken op Bali waaronder Candidasa. Ik heb hier mooie duiken gemaakt bij Gili Mimpang (bestaat uit 4 kleine rotseilandjes) en Gili Tepekong. Er is daar nog een 3e eiland, Gili Biaha, maar daar was de stroming op dat moment te sterk om te duiken. Ook bij Mimpang en Tepekon staat redelijk wat stroming maar (mede door deze stromingen) vind je hier hele mooie koralen dus het duiken daar was zeker de moeite waard!
Natuurlijk ging mijn camera set weer mee onder water en ik heb inmiddels de video klaar en online staan. Het nummer 'Fantasy Princess' wat ik recentelijk heb opgenomen heb ik gebruikt voor deze video. Deze is te downloaden op www.samudravisions.com. Dit is de link naar de video:

Diving around Candidasa (Bali)

27 juli 2013 - Fantasy Princess
Er staan weer 2 nieuwe videos op mijn kanaal. Ik heb beide videos deze zomer opgenomen. De eerste heet 'Fantasy Princess', een ambient song met een dromerige gitaarsolo. Ik heb deze solo ingespeeld met een Carvin gitaar waardoor ik die lekkere volle, diepe sound krijg. Dit nummer ga ik vast nog gebruiken voor een SamudraVisions video. Dit is de link naar de video:

Tim de Haan - Fantasy Princess

Verder heb ik een video gemaakt van mijn compositie 'Full Moon'. Dit is een hyperactief spaans nummer dat ik heb geschreven voor ons Triple Trouble Trio. Normaal spelen wij dit dus met z'n drieen maar voor deze video heb ik onze backing track gebruikt. Ik speel het niet op mijn gypsy gitaar maar mijn Iberica semi-spaanse gitaar (nylon snaren). Dit geeft weer een andere geluid maar past wel bij het nummer. Dit is de link:

Tim de Haan - Full Moon

09 juli 2013 - Video: Komodo National Park
Ik heb recent een video afgerond van mijn duiksafari in Komodo National Park. Dit is tot op heden een van de mooiste duikgebieden waar ik heb gedoken. Naast beelden van het mooie onderwaterleven (inclusief Manta Rays,Zeeschildpadden, Lionfish, Napoleon Fish, Zeeslangen, Frogfish, Stonefish, etc) komen ook beelden langs van de mooie eilanden in het park en de komodovaranen op Rinca Island. Ook zie je een zonsondergang bij Kalong Island, een mangroveeilandje waar op dat tijdstip duizenden Kalongs (Vliegende Vossen) opstijgen vanaf het eiland. Hieronder vind je de link. Veel kijkplezier!

Diving Safari Liveaboard at Komodo National Park (HD)

19 mei 2013 - Updates
Ik heb inmiddels weer een nieuwe SamudraVisions video afgerond. In deze video laat ik mijn duikervaringen bij Padang Bai op Bali zien. Padangbai is een kleine havenstad in Oost Bali en een mooie en rustige plek om te duiken. Dit is de link naar de video:

Diving around Padang Bai, Bali

Ik heb nog wat materiaal liggen van mijn duiken in 2012 bij Komodo National Park en dan ben ik door mijn materiaal heen. Gelukkig is het bijna zomer...

Met ons Triple Trouble Trio hebben we in april een video opname gemaakt van ons concert in Sijberkarstel. Daarvan zetten we een aantal videos online. Deze videos hebben we inmiddels al online gezet:

Triple Trouble Trio playing 'Bossa Dorado'
Triple Trouble Trio playing 'Misirlou' (Gypsy-swing version)
Triple Trouble Trio - A Gypsy Dream


23 april 2013 - Canon Rock
Op 13 april 2013 heb ik meegespeeld bij het 'Rock Meets Classic' concert in de Grolsch zaal van poppodium Atak (Enschede). Deze Symphonic Rock Night werd door De Muziekschool Twente (vanaf nu Kaliber Kunstenschool) georganiseerd ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. Ik ben zelf werkzaam op deze muziekschool op locatie Enschede en Nijverdal. Bij dit concert werd een rock band samengevoegd met een symphonieorkest (bestaande uit zestig leerlingen en docenten) en drie kinderkoren. Ik maakte als gitarist deel uit van de rock band.

Voor dit concert moest ik onder andere het nummer 'Canon Rock' instuderen. Dit is een neo-klassiek rock arrangement van Johann Pachelbel's Canon in D Major. Het arrangement werd door de Taiwanese JerryC geschreven en werd enorm populair op internet.
Voor mij was het een mooie ervaring om dit nummer samen met een band en orkest uit te voeren. Ik heb vervolgens zelf een video opname van dit nummer gemaakt waarin ik het nummer speel met de backing track, dit is de link:

Tim de Haan - Canon Rock

07 april 2013 - SamudraVisions videos
Ik heb inmiddels nog twee SamudraVisions videos online gezet. De eerste is van mijn duiken op Bali bij Tulamben. Tulamben is een van de meest bekende duikplaatsen op Bali vanwege het USS Liberty Wreck. Dit 120 meter lange wrak diende ooit als vrachtschip tijdens de Tweede Wereldoorlog tot hij werd geraakt door een torpedo van een Japanse onderzeeër (I-166). Het schip strandde in het Noord-Oosten van Bali en in 1963 verplaatste de uitbarsting van Mount Agung het wrak dieper in de zee op een zand helling van 9 tot 30 m in het water. Het wrak is bedekt met koralen en er is een grote diversiteit aan onderwater leven te vinden.

Dit is de link naar de video: Diving around Tulamben, Bali (including USS Liberty Shipwreck)

Verder heb ik mijn video van 'Bunaken 2011' opnieuw bewerkt. De oude versie heb ik offline gehaald, dit is de nieuwe versie:

Diving around Bunaken National Marine Park (HD)

Ik werk nog aan een video van 'Padang Bay' (Bali) en een video van 'Komodo National Park', waar ik afgelopen zomer weer heb gedoken. Wanneer deze vidoes klaar zijn kan ik nog niet zeggen maar er staan inmiddels al redelijk wat videos op mijn SamudraVisions kanaal.

11 januari 2013 - Nieuwe website
Ik heb de afgelopen weken gewerkt aan een nieuwe website, en deze heb ik zojuist online gezet. Ik heb een nieuwe layout gemaakt, nieuwe pagina indeling gemaakt, en alles is weer up-to-date. Ook is er meer informatie te vinden over mijn lessen.

08 januari 2013 - Video: Manta Rays
Ik heb weer een nieuwe SamudraVisions video afgerond. Dit keer een video met alleen maar Manta Rays! Manta's zijn een van de mooiste en dynamische wezens die ik ooit heb gezien. Al het materiaal is gefilmd tussen 2010 en 2012 tijdens de safari trips met Divine Diving in Komodo National Park (Indonesië)
Ik heb zelf weer de muziek gecomponeerd en geproduceerd voor de video. Het is een rustige en ontspannen gitaar solo over een minor blues schema met allerlei variaties die ik heb gecomponeerd. De gitaar solo heb ik ingespeeld met een Carvin gitaar. Het nummer heet 'To The Manta Rays'. Klik op de volgende link om de video te bekijken:

Diving with Manta Rays

Ik heb ook een video online gezet met een live uitvoering van het nummer. Deze is hier te vinden:

Tim de Haan - To The Manta Rays

16 oktober 2012 - Lembeh Strait video
Afgelopen zomer heb ik weer vele mooie duiken gemaakt in Indonesie en uiteraard ging mijn camera set steeds weer mee onder water. Met een vriend heb ik o.a. een paar dagen gedoken bij Lembeh Strait. Dit is een populair duikgebied in het noorden van Sulawesi voor 'muck diving'. Dit betekent dat je duikt over een zandbodem wat misschien niet direct erg aanlokkelijk klinkt. In deze zandbodem vind je echter een enorm divers onderwater leven!
Ik heb een compilatie video gemaakt met enkele bijzondere beelden die ik bij Lembeh heb gemaakt, dit is de link:

Diving in Lembeh Strait (muck diving)

Omdat ik zo veel 'vreemde' vissen tegen ben gekomen heb ik naderhand met de manager van het duikresort van al deze vissen de namen opgeschreven. Deze zie je steeds linksboven in beeld.
Voor deze video heb ik uiteraard zelf weer de muziek gecomponeerd en geproduceerd. Veel kijk- en luisterplezier!

19 juni 2012 - Speed Kills take 2
Kort nadat ik geswitched was van klassiek gitaar naar elektrisch zag ik ooit de video 'Speed Kills' van Michael Angelo Batio. Een nieuw levensdoel was ontstaan, ooit zou ik dat nummer ook kunnen spelen! Al snel bestelde ik zijn instructie DVD en begon ik met het instuderen van dit technisch haast onmogelijke nummer. Helaas kwam ik al na enkele oefeningen achter dat het inderdaad voor mij nog onmogelijk was om te spelen...

Tijdens mijn conservatorium studie heb ik mij er opnieuw aan gewaagd, en ditmaal met meer succes. Mijn instrument beheersing was inmiddels een stuk beter en ik besloot dit nummer op een hoofdvaktentamen te spelen om te laten zien waar ik technisch toe in staat was. Ook heb ik het nummer op de Sena Guitar Awards gespeeld en ik heb thuis een video opname gemaakt waarin ik het nummer speel. Deze werd vervolgens erg populair op youtube en heeft inmiddels al veel hits. De kwaliteit van de camera die ik destijds gebruikte was echter veel minder goed dan de apparatuur van tegenwoordig dus ik besloot afgelopen weekend om na 5 jaar een 2e video te maken van dit virtuose gitaarstuk. In deze versie heb ik ook gefilmd vanuit verschillende camera posities.

Dit is het nieuwe resultaat geworden: No Boundaries (Speed Kills) cover by Tim de Haan

Ook heb ik recent een video opname gemaakt van mijn compositie 'Awakening'. Dit is een instrumentaal gitaarstuk dat ik heb gecomponeerd en geproduceerd voor een van mijn duikvideo's.

Deze is hier te bekijken: Tim de Haan - Awakening

17 mei 2012 - Triple Trouble Trio op Facebook
We zijn al een tijdje met Triple Trouble Trio actief op facebook, dus wanneer onze muziek je aanspreekt volg ons dan op www.facebook.com/tripletroubletrio. Via deze weg houden we onze fans op de hoogte met updates, video's, foto's etc. We zien je graag in onze lijst!

16 mei 2012 - Latcho Drom
Ik heb recent een video opgenomen van een van mijn favoriete gypsy songs: 'Tschavolo Swing' Dit nummer komt uit de film 'Latcho Drom', een film die gewijd is aan zigeuner muziek. Ik heb zelf de rhythm guitar ingespeeld en Stefan Schlenke heeft de bas ingespeeld.
Uiteraard spelen we dit nummer normaal met ons Triple Trouble Trio maar ik vond het leuk om een keer een solo-opname te maken van dit nummer. Dit is het resultaat: Tim de Haan playing Tchavolo Swing (from 'Latcho Drom'

09 april 2012 - Amberdawn
Ik heb vandaag een nieuwe video opgenomen van het nummer Amberdawn, mijn favoriete nummer van Yngwie Malmsteen.
Dit is de link naar het nummer: Tim de Haan - Amberdawn (Yngwie Malmsteen cover)

08 maart 2012 - Afgestudeerd
Ik ben inmiddels afgestudeerd voor mijn MediaMusic studie aan het Artez conservatorium. Mijn eindpresentatie werd op 31 januari beoordeeld met een 7.
In 2009 studeerde ik al af voor de popacademie aan het conservatorium dus mijn dagen van studeren zijn definitief voorbij.
In 6 en een half jaar heb ik dus twee conservatorium studies afgerond en ik ben erg blij dat ik hiertoe de kans heb gekregen. Met name de laatste 3 jaren waren erg druk dus ik ben erg blij dat het erop zit. Ik heb nu weer meer tijd voor mijn eigen projecten en het Triple Trouble Trio.

22 januari 2012 - Gypsy Dreams
Ons eerste Triple Trouble Trio album 'Gypsy Dreams' is op 04/01/2012 uitgebracht. Ik heb deze cd in eigen beheer opgenomen, gemixed en gemastered. Dit is de tracklist:

01. Holterhoek Mental Swing
02. Zsir
03. Dance Of The Gypsy Girl
04. The Swinging Dutchmen
05. Last Resort
06. A Csitari Hegyek Alatt
07. Made for Jelita
08. A Gypsy Dream
09. Let There Be Funk
10. Dark Eyes
11. Korobushka

De cd is te bestellen via: order@tripletroubletrio.com voor 12,50€ (inclusief verzendkosten).
Voor meer info, en voor tour data ga naar http://www.tripletroubletrio.com

05 november 2011 - Bunaken Sunset
Mijn DJ Alpine productie 'Bunaken Sunset' zal worden gereleased onder Toxic Records, waarmee de eerste DJ Alpine release een feit is!
Inclusief een geweldige DJ Space Raven remix, die toch altijd al een grote inspiratiebron voor mij is geweest. Dat maakt deze release voor mij extra bijzonder.
Laten we hopen dat dit het begin is van een mooie DJ Alpine toekomst!

31 augustus 2011 - SamudraVisions
Ik ben weer goed en wel in Nederland en begin volgende week weer met werken en mijn studie. Voor mijn studie moet ik nog enkele punten binnenhalen en dat hoop ik zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zodat ik kan afstuderen. Vanaf 1 september ga ik ook meer uren draaien bij de Muziekschool Twente en het MOC Holten.

Ik heb deze zomer weer een fantastische trip naar azie gemaakt. 2 weken filipijnen en 3 weken Indonesie. Ik heb opnieuw compilaties gemaakt van de duiken die ik in verschillende gebieden heb gemaakt. Tevens heb ik 2 compilaties gemaakt van de Komodo Dragons en de Kalongs in Flores. Voor al deze videos heb ik mijn eigen muziek geproduceerd.

Al dit materiaal (videos, foto's en audio) is te vinden op mijn SamudraVisions website. Ik heb deze website de afgelopen week geupdate met al het nieuwe materiaal en ik heb tevens de layout verbeterd.
Dus ga snel naar: http://www.timdehaan.com/samudravisions. Ik ben altijd benieuwd naar de reacties!

10 juli 2011 - Update
Inmiddels heb ik 2 jaar van mijn vervolgstudie (mediamusic) afgerond en ga ik over een half jaar afstuderen. In het laatste half jaar ga ik mijn openstaande studiepunten proberen af te ronden en ga ik mijn eindexamen voorbereiden. Tevens ga ik mijn uren bij zowel de muziekschool twente als het muziek onderwijs centrum in Holten uitbreiden.
Andere dingen waar ik mij mee bezig zal houden is het eerste Triple Trouble Trio album dat we dit jaar gaan afronden, dance producties, nieuwe SamudraVisions producties enz.
Ik ga deze zomer weer op avontuur, ditmaal naar de filipijnen en naar Indonesie (Flores, Bunaken). Ik heb inmiddels een nieuwe camcorder + behuizing gekocht en zal deze zomer dus veel nieuw video materiaal gaan opnemen en hiervoor muziek componeren. Zodra ik nieuwe filmpjes/producties klaar heb zal ik deze online zetten op youtube en op mijn SamudraVisions website.
Iedereen een goede zomer gewenst!

16 mei 2011 - opnames
Ik heb vandaag weer even mijn sites geupdate. Ik ben met name druk geweest met de opnames met Triple Trouble Trio. We werken aan een cd en willen deze graag eind 2011 afhebben. Ik heb nu 6 nummers opgenomen en afgemixed, morgen neem ik een solo nummer op. We zijn druk met het schrijven van nieuwe composities zodat we weer snel de studio in kunnen. Er zijn fragmenten te beluisteren bij 'projecten'. Ook zijn ze op onze website te beluisteren (www.tripletroubletrio.com)

Ik heb ook een nieuwe DJ Alpine productie klaar. Een iets ander soort nummer dan wat ik normaal doe, het is iets compacter, lager BPM, meer gebruik van subtiele geluidjes en meer aandacht aan de rhythm sectie dan aan de melodie. Dit zijn enkele kenmerken van progressive trance, een stijl waar ik mij momenteel veel mee bezig houdt. Nyanda heeft wat vocals opgenomen voor het nummer. De track heet 'Close Your Eyes' en een demo is al te beluisteren op mijn DJ Alpine website. De complete track staat op korte termijn op mijn youtube account.

23 maart 2011 - Update
Ik ben sinds kort een DJ Alpine youtube account begonnen omdat myspace flink aan populariteit heeft verloren en ik daar al tijden niks meer mee deed. Zie hier mijn DJ Alpine youtube account.
Gezien de drukte van de laatste tijd ben ik weinig aan produceren toe gekomen, waar ik zelf erg van baal. Ik hoop toch op korte termijn weer wat nieuwe DJ Alpine producties af te kunnen ronden want ik zit nog vol met ideeen die ik wil uitwerken.

Afgelopen week hebben we met Triple Trouble Trio twee nieuwe nummers voor ons album opgenomen. Demo's zullen volgen zodra ik klaar ben met monteren, mixen en masteren.

De website van Triple Trouble Trio is inmiddels ook vernieuwd met nieuwe foto's. We hebben een nieuwe fotoshoot gedaan in samenwerking met Matthijs. Zie hiervoor www.tripletroubletrio.com.

13 februari 2011 - SamudraVisions
Mijn SamudraVisions website staat inmiddels ook online!
Op deze site zijn onderwater video compilaties en foto's te zien die ik heb gemaakt.

04 februari 2011 - DJ Alpine website online
Het heeft even geduurt maar ik heb zojuist mijn DJ Alpine website online gezet!

09 januari 2011 - Update
De laatste weken ben ik erg druk geweest met de voorbereidingen voor mijn assessment, woensdag 12 januari heb ik mijn presentatie.

Ik heb na 'Bunaken Sunset' nog twee andere dance tracks afgerond, waaronder een nieuwe versie van Journey Of The Angels. De vocals zijn ingezongen door Lorena Medina, de song is hier te beluisteren: http://soundcloud.com/djalpine/dj-alpine-feat-lorena-medina-journey-of-the-angels.

Voor het vak studio engineering heb ik een opname gemaakt van het nummer 'Minor Swing' met mijn Triple Trouble Trio. Deze hebben we in samenwerking met Jeffrey Revet opgenomen in zijn Milkmark Studio. De gitaarpartijen zijn door mij en David Nagy ingespeeld, de bas door Stefan Schlenke, de piano door Jeffrey Revet en de violen door Charlotte Baselo Vazquez en Niki de Vlaming. Het nummer is beluisteren via deze link: http://soundcloud.com/timdehaan/triple-trouble-trio-minor-swing

Het thema dit semester was 'muziek bij beeld'. Voor mijn semester opdrachten heb ik een georkestreerde partij gecomponeerd onder fragmenten van de film 'So Close' en een dance track geproduceerd voor een audi R8 Spyder promo video. Deze heb ik nog niet online staan.

Daarnaast heb ik ook nog 2 duikvideos afgerond, part 3 en een best-of compilatie. Ook voor deze videos heb ik zelf de muziek ingespeeld en geproduceerd. Dit zijn de links:

Part 3: http://www.youtube.com/watch?v=MUMuZWvyFU0&feature=related
Best-of: http://www.youtube.com/watch?v=ryVHDiAfDS0

Voor mijn 'Bunaken Sunset' heb ik een videoclip gemaakt bestaande uit beelden die ik in oktober heb gemaakt op Bunaken Island in Indonesie. Dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=imZipLIUBXo

06 november 2010 - Nieuwe duikvideo
Tijdens mijn vakantie op Bunaken in oktober heb ik weer veel nieuwe beelden gemaakt van de bijzondere onderwaterwereld die zich daar bevindt. Ik ben daar weer compilatie videos van aan het maken en de eerste is inmiddels klaar. Dit is eigenlijk 'part 2' omdat ik al eerder een compilatie van Bunaken had gemaakt. Er volgen nog meer uiteraard:)

Dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=dSLhI8X2Xas

Ik heb tijdens mijn verblijf op Bastianos veel contact gehad met Rob. Hij was de manager en divemaster daar. We hebben mooie duiken gemaakt, hij heeft me haaien laten zien en vele andere mooie dingen. Ook hebben we elke dag mooie verhalen uitgewisseld tijdens het ontbijt en avondeten.
Gisteren kreeg ik het trieste bericht dat Rob bij een ongeluk om het leven is gekomen. Dit was een complete schok omdat ik zo kort geleden nog zo'n mooie tijd met hem heb gehad. Hij was pas rond de 30 jaar oud en een echte levensgenieter. Dit is een groot verlies voor Bastianos en de crew omdat Rob zo veel goede dingen voor het resort heeft gedaan. Hij zal door velen gemist worden. Ik kan er zelf niet bij dat hij er niet meer is. Goodbye Rob, rest in peace.

06 november 2010 - Bunaken Sunset
Mijn productie 'Bunaken Sunset' is afgerond. Trance waarbij de gitaar weer niet mocht ontbreken. Ik heb voor dit nummer een original version, een club edit en een radio edit gemaakt. Fragmenten zijn bij de audio te beluisterten en de radio edit is in zijn geheel te beluisteren op soundcloud: http://soundcloud.com/djalpine/dj-alpine-bunaken-sunset-radio-edit. Ik ben op dit moment beelden aan het monteren bij de originele versie en zal deze uploaden zodra het klaar is.
Dit nummer wordt op dit moment geremixed door DJ Space Raven.

Ondertussen ben ik bezig met een aantal andere projecten. Op 28 november ga ik met Triple Trouble Trio een opname doen in Milkmark Studio in samenwerking met Jeffrey revet. We gaan het nummer 'Minor Swing' opnemen waarbij ik naast onze eigen bezetting ook 2 violistes en een pianist heb benaderd om een solo in te spelen. Deze opname zal ik gaan gebruiken voor mijn minor Studio-engineering en voor mijn eindexamen.

Verder ga ik deze maand (opnieuw) de vocals opnemen voor mijn trance versie van Journey Of The Angels, ditmaal met een zangeres van de klassieke afdeling. In mijn huidige versie heb ik de vocals gebruikt van de ambiant versie maar deze heb ik teveel moeten editen. Ben nu al benieuwd naar het nieuwe resultaat.

Los van deze projecten ben ik ook weer met andere (nieuwe) hobby bezig, namelijk duikvideo-compilaties. Ik ben van 16 tot 30 oktober weer naar het paradijs 'Bunaken' in Indonesie geweest en heb daar opnieuw heel wat SD kaartjes volgeschoten met fantastische beelden van de fascinerende wereld die zich daar onder water bevindt. Ik ben nu bezig passende muziek te maken voor de filmpjes en zal deze dan online zetten zodra ze afgerond zijn.

21 september 2010 - Trance productie
Ik ben momenteel bezig met een nieuwe trance productie waarin de gitaar ook weer een rol gaat spelen en ik deze op een nieuwe manier ga toepassen en ook ga experimenteren met nieuwe gitaarsounds. Volgende week duik ik met een aantal gitaren en versterkers de studio en ga ik in samenwerking met een 4ejaars medestudent kijken hoe we de best passende sound kunnen krijgen voor deze muziek.

De track zal geremixed worden door DJ Space Raven! Dit heeft hij mij aangeboden als dank voor de gitaarpartijen die ik voor hem heb ingespeeld.
Te gekke promotie voor mij dus en ik zal dan ook mijn uiterste best gaan doen een label te vinden die geinteresseerd is om het nummer uit te gaan brengen.

11 augustus 2010 - Diving video's
Ik ben deze zomer in Indonesie geweest en heb daar een geweldige tijd gehad. Ik heb daar oa veel gedoken en tijdens het duiken heb ik gefilmd en gefotografeerd. Van deze filmpjes heb ik een compilatie video gemaakt en hierbij heb ik zelf de muziek gecomponeerd en geproduceerd. Dit zijn de links naar de video's:

Bunaken: http://www.youtube.com/watch?v=8duLOeFhEYE
Flores: http://www.youtube.com/watch?v=dc68i0-lMVg

De video's geven hopelijk een goede indruk van de droomwereld die zich onder water bevindt. Nieuwe video's volgen hopelijk snel..

09 augustus 2010 - nieuwe main pagina
Mijn website heeft weer wat veranderingen ondergaan. Ik heb een nieuw welkomstscherm gemaakt zodat al mijn pagina's makkelijk te vinden zijn. Ook kan ik zo mijn werkzaamheden op trance gebied wat meer gescheiden houden van de rest.

14 mei 2010 - Journey of the Angels
Deze week heb ik een nieuwe productie afgerond. Het is een wat ander nummer dan wat ik normaal produceer maar zeker een stijl (filmmuziek/klassiek) waar ik mij verder in wil ontwikkelen.
Het nummer heb ik zelf geschreven en geproduceerd, de vocals zijn opgenomen door zangers Andrea Frahn. Een demo is te beluisteren op de audio pagina bij de ambiant/new age demo's, de complete track is te beluisteren op mijn myspace en hyves profiel.
Ik zou het leuk vinden om wat commentaar te krijgen op deze track!

22 april 2010 - Update
Vanwege de enorme drukte heb ik helaas besloten mijn muziekschool uren op donderdag in Nijverdal op te zeggen. Ik merkte dat ik achter ging lopen met de studie omdat ik er te weinig tijd voor kon vrijmaken. In goed overleg met mijn leidinggevende heb ik mijn uren vanaf de meivakantie overgedragen aan iemand anders. Ik werk dan nu nog 3 dagen in week.

Ik ben momenteel bezig met mijn 2 semester producties. Mijn toegepaste track wordt een funk song waarbij ik alle instrumenten ga opnemen in de studio. Wordt een gave plaat die grooved als de sodemieter!
Mijn autonome song wordt een soort newage song met veel zelfopgenomen samples. Zo ga ik proberen een drumstel te maken van gitaar geluiden? Hier ga ik in de meivakantie mee beginnen.

Helaas produceer ik verder erg weinig momenteel. Het schiet er gewoon even bij in vanwege de drukte maar ik heb al weer een gaaf idee voor een trance/rock plaat. Hopelijk kan ik er op korte termijn tijd voor vinden om er mee bezig te gaan.

Verder zijn er wat nieuwe concerten voor Triple Trouble Trio gepland en willen we wat nieuwe songs gaan opnemen in de studio. Waarschijnlijk gaan we ook een aantal songs opnemen met jazz zangeres Ulrike Mendel. Zodra ik hiervan wat kan laten horen zal ik dat op m’n website zetten.

08 maart 2010 - DJ-ing
Ik ben momenteel bezig met DJ-ing lessen. Ik was al een tijd van plan hiermee te beginnen en heb hiervoor een 4e-jaars medestudent benaderd om mij hierin les te geven. Hij is al een ervaren DJ en in ruil voor zijn lessen geef ik hem gitaarlessen. Dat kon hij weer voor zijn vrije keuze gebruiken dus zo hadden we een mooie deal. Hopelijk sta ik binnenkort dus niet alleen met een gitaar om op het podium maar ook achter de draaitafels:) Ik produceer momenteel erg weinig. Dat komt omdat ik er gewoon te weinig tijd voor kan vinden. De combinatie van het volgen van een (vervolg)studie en werken is erg druk. Wel heb ik een groot deel van mijn geproduceerde nummers opnieuw gemastered. Ik ga binnenkort alle demo's op de website vervangen.

20 januari 2010 - Endless Waves
Mijn trance/hardtrance album 'Endless Waves' is klaar:):) Ik heb hier erg lang aan gewerkt. Doordat ik de eer kreeg om vanaf eind 2008 te mogen samenwerken met DJ Space Raven heb ik in de loop der tijd goeie feedback gekregen op een aantal tracks.
De man achter het alias Dj Space Raven, Nicolas, maakt ook deel uit van de S.H.O.K.K. productions. Ik luister al jaren naar zijn muziek en zij zijn voor mij met stipt de koplopers in de hardtrance.
Ik heb een aantal gitaar opnames gedaan voor remixes samen met hem en ik kon het vervolgens niet laten om te vragen of hij mijn album wou gaan masteren. Wie niet waagt wie niet wint;) En omdat hij erg tevreden was met mijn opnames voor hem was hij bereid mijn album te masteren:)
Dit maakt het album voor mij erg bijzonder en ik ben ook zeer tevreden met het resultaat. Er staan 2 vocale nummers op, de rest is instrumentaal.
Ik ga contact opnemen met labels en ik hoop dat ik snel muziek kan gaan uitbrengen.
Ga voor meer info over het album naar de discografie pagina.

08 januari 2010 - Assessment
Afgelopen week had ik mijn assessment voor mediamusic. Aangezien dit de eerste was voor mij op de nieuwe opleiding vond ik dit wel spannend, ook had ik er genoeg vertrouwen in. Ik heb middels een presentatie mijn tracks laten horen die ik voor semester 1 heb geproduceerd, en ook een aantal composities/producties die ik voor songwriting en sounddesign had geproduceerd. Dit waren 2 vakken van het 5e semester die ik volgde dus ik had een hoop te vertellen in een kwartier. De presentatie werd goed beoordeeld en ik kreeg een 6.8 gemiddeld. Daar was ik erg tevreden mee.
Twee andere tentamens van voor de vakantie heb ik ook gehaald, allebij met een 6. Omdat dit relatief minder belangrijke vakken waren en mijn agenda overvol zit had ik hier genoeg aandacht aan besteed om de tentamens wel te halen, maar niet goed genoeg voor een hoog cijfer.
Ik hoop dat het komende half jaar iets rustiger wordt, mede doordat de 3e jaars studenten nu op stage zijn en mijn 3ejaars vakken dus vervallen. Omdat ik dit jaar pas ben binnengestroomd in de opleiding doe ik nog geen stage.
Ik zal op korte termijn demo's plaatsen op mijn website van alle recente nummers die ik heb geproduceerd.

23 december 2009 - Opa
Op woensdag 16 december is mijn lieve opa overleden. Opa was altijd mijn grootste fan en ik heb altijd een hele bijzondere band met hem gehad.

Rond mei dit jaar kreeg hij te horen dat hij lymfeklierkanker had. Ondanks dat hij er hard tegen heeft gevochten en de hoop heeft gehad dat hij beter zou worden mocht dit helaas niet baten. Hij is uiteindelijk in het ziekenhuis overleden.

Ik heb ontzettend mooie en leuke herinneringen aan mijn opa. Als kind heb ik er vaak gelogeerd en dat waren altijd de mooiste weken van het jaar. We hebben veel gedaan, van het bezoeken van Amsterdam en het beklimmen van de Domtoren in Utrecht tot Madurodam.
Ik was altijd gek op treinen en zie mij nog als jochie met opa op station Maarssen staan en naar alle treinen kijken.
Ook de familieweekenden waren altijd erg gezellig en tijdens deze weekenden kon je ook altijd mooi zien hoe trots opa en oma waren op ons allemaal.
In 2007 zijn we nog met de hele familie naar Berlijn geweest. Begin dit jaar zijn we met z’n allen naar een wokrestaurant geweest om hun beider verjaardagen te vieren. Ik ben heel blij dat opa dit soort dingen nog kon doen en hiervan genoten heeft!

In juni had ik mijn eindexamen, en hoe graag mijn opa hier ook heen had gewild, hij realiseerde zich al snel dat dit vanwege zijn fysieke toestand niet mogelijk was. Ik begreep van mijn familie dat opa elke keer in tranen uitbarstte bij het horen van mijn naam of het eindexamen. Van dit eindexamen zijn gelukkig video opnames gemaakt en die zijn op DVD gezet. Deze heb ik persoonlijk aan mijn opa en oma gegeven zodat ze toch nog mijn eindexamen hebben kunnen meemaken, dit vond opa erg mooi.

Anderhalve week voor zijn overlijden bezochten mijn ouders en oma hem in het ziekenhuis en zaten ze een beetje op internet te surfen. Ze bezochten ook weer mijn site en kwam mijn arrangement van Ave Maria voorbij. Opa gaf toen aan dat hij dat nummer wilde horen op zijn begrafenis op het moment dat zijn kist de kerk uit werd gedragen. Dit vond ik erg mooi en geeft aan wat voor een speciale band ik had met mijn opa.

Ik had opa en oma al aangegeven dat ik graag wat zou willen spelen op zijn begrafenis en opa vond dit prachtig. Ik heb na zijn overlijden zelf een nummer voor hem geschreven omdat ik dit persoonlijker vond dan een bestaand nummer te spelen. Ik heb hier vervolgens een opname van gemaakt en voor mijn oma op cd gezet zodat ik haar deze na de begrafenis kon overhandigen. Dit nummer ('Farewell') is op mijn hyves profiel te beluisteren.

De begrafenis was op maandag 21 december. Opa werd heel mooi vanaf zijn eigen huis waar hij de laatste 22 jaar heeft gewoond naar de kerk gereden waar de ceremonie zou plaatsvinden. Toen de kinderen, waaronder dus mijn vader, de kist naar binnen reden vond ik dat al erg moeilijk. De kinderen hebben allemaal wat verteld over hun vader en dat waren mooie verhalen over een hele lieve vader en opa. Ik probeerde me sterk te houden omdat ik nog moest spelen en eigenlijk ook nog wat wilde zeggen. Op het moment dat ik op de stoel zat met de gitaar om durfde ik dat gelukkig ook en heb ik nog kort wat verteld over hoe geinteresseerd opa altijd was in alles waar ik op muzikaal gebied (en ook op andere gebieden uiteraard) mee bezig was en hoe hij altijd heeft genoten van mijn muziek. Vervolgens heb ik het speciaal voor hem gecomponeerde liedje gespeeld en dit ging gelukkig erg goed en ik weet zeker dat hij het mooi heeft gevonden.

Aan het einde van de ceremonie werd mijn Ave Maria gedraaid en tijdens het luisteren van dit lied zou ik de kist met de andere kleinkinderen naar buiten rijden. Omdat het lied bestaat uit 2 gedeeltes van ongeveer 3 minuten had ik met mijn vader al besloten om opa pas tijdens het 2e gedeelte naar buiten te rijden zodat hij het grootste gedeelte van het lied kon horen. Dit wilde hij immers zo graag. Op het moment dat mijn Ave Maria werd gedraaid vond ik dat heel emotioneel, ik vond het op dat moment ook weer zo bijzonder dat hij dat nummer op dat moment wilde horen.

Toen de kist in de auto stond zijn we met volgauto's naar de begraafplaats gereden. Het was de keuze van oma om dit met volgauto's te doen en niet met de eigen auto's omdat dit meer bij opa paste. De “ schoonkinderen” hebben de kist naar zijn uiteindelijke plaats gereden. Hier werden nog wat dingen gezegd en daarna werd de kist langzaam naar beneden getild. Een moeilijk moment. Terwijl iedereen langzaam afscheid nam en terugliep kon ik dat niet. Ik had hier tijd voor nodig en nadat ik de laatste was bij het graf schoot ik toch nog helemaal vol. Ik kon gewoon geen afscheid nemen. Met mijn zusje en moeder heb ik uiteindelijk het graf verlaten.

Ik ga opa heel erg missen. Ik wens de familie, met nadruk op mijn oma die opa al meer dan 60 jaar kende, heel veel sterkte toe. Ik zal altijd aan mijn opa blijven denken en hoop dat hij trots op me zal zijn. Ik ben in ieder geval heel trots op hem!

30 oktober 2009 - Just For That Someone
Ik heb inmiddels weer een aantal nieuwe songs klaar voor mijn album waaronder 'Just For That Someone'. Dit nummer heb ik zelf geschreven inclusief de lyrics en zanglijnen, iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Zangeres Nyanda van Dijk heeft het ingezongen (en heeft dat geweldig gedaan!). Het nummer gaat over een persoon waar ik een goeie vriendschap mee heb gehad. Bij de audio-pagina is een demo te beluisteren en op mijn hyves en myspace pagina kun je de hele track luisteren.

Ook heb ik een aantal instrumentale songs afgerond (The Alpine Anthem, Adventure en Eye of the Hurricane) The Alpine Anthem is een hardtrance nummer met een muur van synthesizers die je niet hard genoeg kan draaien. Adventure is een trance plaat waar musicproducer Justus en gitarist Giovanni van den Heuvel aan hebben meegeholpen. Hierin heb ik weer veel gebruik gemaakt van ingespeelde gitaarpartijen. Eye of the Hurricane is een basic trance song wat ik onder andere voor het vak sounddesign heb gebruikt.

Mijn album is nu zo goed als af. Ik heb 12 tracks geselecteerd die erop komen te staan waaronder de drie bovengenoemde. De naam van het album wordt 'Endless Waves', naar de titel van het eerste nummer. Verdere info over het album volgt later.

08 september 2009 - Don Quichot demo
Onze demo van Don Quichot is klaar. Deze demo is een jaar geleden al opgenomen maar vanwege de nog ontbrekende toetsenpartijen kon Jeffrey pas laat beginnen met het mixen en masteren. Maargoed, beter laat dan nooit en hij staat nu online:) Ze zijn bij mijn projecten pagina te beluiseren, en de complete versies zijn op onze myspace te beluisteren: http://www.myspace.com/donquichot.
We hopen het project op korte termijn weer nieuw leven in te kunnen blazen. Vanwege het ontbreken van een drummer en schooldrukte heeft het project een tijd lang stil gelegen.

10 augustus 2009 - D-Trance 47
Op 27 juli is de 47e editie van de compilatie serie D-Trance officieel uitgebracht, inclusief de remix die ik samen met DJ Space Raven heb gemaakt voor Bionic Base's 'Eternity'. Zie hiervoor http://www.discogs.com/Gary-D-DTrance-47/release/1863753. Het nummer staat op track 10.

01 augustus 2009 - Nieuwe tracks
Nu ik even een paar weken thuis ben en helemaal niks hoef te doen ben ik weer even fanatiek bezig met mijn trance-album. Ik heb inmiddels weer 3 nieuwe nummers afgerond: mijn trance remix van Losing Game, een trance versie van Adagio for Strings en No Goodbye. Van deze songs zijn demo's te beluisteren in mijn playlists en myspace pagina.
Ik ben ondertussen een eigen Dj Alpine myspace account aan het maken zodat ik mijn huidige pagina uitsluitend voor mijn popmuziek kan gebruiken. Dit is de link naar de nieuwe myspace: www.myspace.com/djalpinemusic

09 juli 2009 - Geslaagd
Hey allen,

Een beetje een late reactie, maar ik ben geslaagd voor mijn eindexamen dus dat is weer achter de rug:). Er zijn video-opnames gemaakt, zodra die klaar zijn zal ik wat fragmenten op mijn site zetten.
Ik heb mijn diploma al in de kast liggen dus ik kan nu door met de mediamusic opleiding (ook op het conservatorium in Enschede). Ook kreeg ik het goede nieuws dat ze erg tevreden zijn met mijn werkzaamheden op de muziekschool in Enschede, dus naast de vrijdagen die ik op de muziekschool in Holten ga werken blijf ik ook op de avonden lesgeven in Enschede. Hopelijk is het allemaal te combineren.

Ik ben momenteel in Losser op een tenniskamp, maar het weer is hier dramatisch. Veel regen en het is ook behoorlijk koud. Ik heb igg wel mijn eerste wedstrijd gewonnen, vanavond moet ik 2 dubbels spelen.
Volgende week ga ik kamperen in Frankrijk, hopelijk is het daar beter weer dan hier:)

16 mei 2009 - Eindexamen!
Op 16 juni ga ik afstuderen. Dit ga ik doen in de vorm van een optreden wat zal gaan plaatsvinden in poppodium Atak in Enschede. Ik doe het examen samen met bassist Stefan Schlenke. Ons programma is om 9 uur. Dit is het repertoire wat ik ga spelen:

1: Tears in the Rain (intro)
2: The Beginning (Tim de Haan)
3: Losing Game (Tim de Haan)
4: Trouble in Paradise (Rick Derringer)
5: So Many Roads (Joe Bonamassa)
6: Sena (Tim de Haan)
7: Latcho Drom (Triple Trouble Trio)
8: For Sephora (Triple Trouble Trio)
9: Amberdawn (Yngwie Malmsteen)
10:Tony MacAlpine - Oversea Evolution.

Tussen de nummers For Sephora en Amberdawn speelt Stefan nog een aantal nummers met zijn hardrockband. De entree is gratis, en iedereen is hierbij van harte welkom! Ik hoop dat iedereen die dit leest komt, het belooft een mooie avond te worden!

15 mei 2009 - Losing Game
De nieuwe productie van Losing Game is af! Wat we onder andere allemaal veranderd hebben ten opzichte van de vorige productie zijn: live-ingespeelde drums, nieuwe baspartij (fretless), nieuwe strijkerspartij, vocals en koortjes zijn opnieuw opgenomen, en in de chorus hebben we extra gitaarpartijen ingespeeld (zowel akoustisch als electrisch). De track is te beluisteren op mijn myspace en hyves pagina, en zal op korte termijn geupdate worden op mijn webshop.

02 mei 2009 - Triple Trouble Trio demo
Wij hebben met het Triple Trouble Trio een nieuwe demo opgenomen. We hebben hiervoor 6 nummers uit ons repertoire gekozen: Latcho Drom, Last Resort, Douce Ambiance, Daphne, For Sephora en Tetris. Ik heb de demo dit keer zelf afgemixed, het was ook een opdracht vanuit school voor mijn minor musicproduction. De tracks zijn op onze myspace en hyvesprofiel te beluisteren.

21 maart 2009 - nieuws
Hier even een bericht over waar ik mij zoal de laatste tijd mee bezig hou. Allereerst natuurlijk de voorbereidingen voor mijn eindexamen. Mochten er geen onverwachtse afmeldingen van docenten/bandleden komen staat dit examen gepland op dinsdag 16 juni in Poppodium Atak (Enschede). Ik ga een combinatie spelen van zelf geschreven nummers en covers, veelal in de stijl van blues en rock. Ook komen er nog 2 gypsynummers voorbij die ik ga spelen met het Triple Trouble Trio. Mocht de datum overhoopt alsnog veranderen laat ik dat via mijn site weten maar ik hoop dat dat niet gaat gebeuren.

Nou is de school alleen nog niet van mij af na dit examen:). Ik ga namelijk een 2e studie volgen aan het conservatorium: de MediaMusic opleiding. Deze opleiding zou normaal weer 4 jaar duren, maar omdat ik een deel van de vakken al heb afgerond op de popacademie heb ik samen met het hoofd van de afdeling een programma samengesteld waarbij ik de opleiding in 2 jaar ga afronden. Ik heb er nu al erg veel zin in.

Momenteel ben ik samen met jeffrey revet bezig met mijn productie van Losing Game. Mijn geprogrammeerde drumpartij gaat plaats maken voor live-ingespeelde drums (opgenomen door Christoph Glanneman). Ook hebben we samen met Brenda de vocals opnieuw opgenomen. We gaan nog een aantal gitaarpartijen opnieuw opnemen en Jeffrey gaat nieuwe toetsenpartijen inspelen, zodra we dit hebben opgenomen en afgemixed zal ik dit online zetten.

06 maart 2009 - Webshop online!
Sinds vandaag staat mijn nieuwe webshop online! Ga hiervoor naar de shop pagina.

07 februari 2009 - Digital Management
Vandaag was er voor de 3 winnaars van de Sena Guitar Awards een programma georganiseerd in het gebouw van Pro-Demo en Bizzevents voor de prijsuitreiking. We zijn eerst alledrie afzonderlijk geinterviewd door Tom Pearce van Pro-Demo en dit wordt als Pro-Demo podcast uitgezonden. Ondertussen liep de journalist van het blad 'Gitarist' rond om foto's te maken en om een kort interview af te nemen.

Wat ik heb gewonnen is een basispakket waarmee ik mijn muziek via internet in eigen beheer ten gehore kan brengen aan het publiek en zelf kan bepalen hoe ik dit wil gaan aanbieden (digitaal, op cd en/of als marketing tool).

Tot voor kort konden alleen labels optimaal gebruik maken van de download mogelijkheden die internet te bieden heeft. BizzEvents maakt met deze dienst de netwerken op internet nu voor iedere artiest en muzikant beschikbaar.

Wat houdt dit in:

* Ik krijg een eigen Webshop.
* Digitale distributie naar commerciële download portalen o.a. Music Store, Sky Radio, QMusic
Radio538, iTunes, Nokia Music Store, MSN en MusicFan.
* Een digitale shop, waarmee ik op iedere plek op internet mijn muziek digitaal kan aanbieden

Zodra dit online staat laat ik het weten!

26 december 2008 - nieuwe songs klaar!
Ik heb weer 2 nieuwe dance songs afgerond voor mijn nieuwe album. Ik ben de laatste tijd erg veel aan het experimenteren met sounds en probeer dit toe te passen in nieuwe nummers. De tracks heten Endless Wave en Mercury en zijn weer op de audio-pagina te beluisteren. In Endless Wave heb ik weer mijn oude vertrouwde formule toegepast: lange opbouw, uitgebreide harmonieën, gebruik van pads en choirs, big lead-sounds, duister sfeertje enz. Ik heb hier een hoes voor ontworpen en een single van gemaakt (zie discografie).
Mercury heb ik opgestuurd naar een label in duitsland die ik aangeraden kreeg van Dj Space Raven. Hopelijk zijn ze enthousaist en willen ze het gaan uitbrengen.

23 november 2008 - Dj Alpine
Ik heb ondertussen mijn remix van Dj Space Raven's 'Sandra's Song' afgerond. Space Raven: 'Thanks for your remix of Sandra's Song, it's a cool one, i like it!' Hij gaat hem in december als free download op zijn myspace zetten (omdat het nummer al is uitgebracht kan hij deze niet meer uitbrengen).

Ook hebben we nog een aantal zeer positieve reacties gehad op onze 'Moonlight on Snow', en ik kan het niet laten hier even een paar reacties neer te zetten:

Feedback from Sean Tyas (producer of Dave202, Beam etc) : "OMG! Moonlight on snow is off the hook!!!!!!! Absolutely amazing. I mean this could be one of those track where you split the crowd in 2 parts: The ones who loooooove it (majority) and some who hate it... But that’s the story of really BIIIIG tunes!!!! OMG, this is next level man!"

S.H.O.K.K.: So you're the guy who did those incredible guitar sounds for moonlight on snow? It's Fu***** awesome! It blew me away :) This will be Nicolas Masterpiece until now, i'm sure on that!

"Moonlight...." has support from DJ SHOG, Dave202, Pulsedriver, Dave Joy, Sean Tyas, DJ Dean...so far ;-)

07 november 2008 - Sena guitar awards
Ik speel op 29 november in de finale van de Sena guitar awards. Na de voorrondes zijn er in totaal 9 gitaristen uitgenodigd. Het zal opnieuw weer plaatsvinden in Hilversum in het gebouw van 'Beeld en Geluid'

06 november 2008 - Dj Space Raven feat. Dj Alpine!
Momenteel ben ik opnames aan het doen voor niemand minder dan Dj Space Raven. Space Raven is een van mijn grootste inspiratiebronnen op dance gebied, en na hem via myspace wat complimenten gestuurd te hebben over zijn werk kreeg ik al snel wat complimenten terug over mijn gitaarspel/sound. Hij vroeg mij direct of ik wat gitaarpartijen wou inspelen voor een nummer wat op zijn nieuwe album komt te staan. Dit heb ik uiteraard gedaan, en Space Raven was zeer enthousiast over de gitaarpartijen. Hij vroeg zelfs of hij mij vaker kon benaderen! Ik ga nu een remix maken van een nummer dat hij heeft gemaakt met Wavetraxx, en hopelijk is hij daar net zo enthousiast over zodat ik in de toekomst vaker remixes kan doen.

27 oktober 2008 - Lunchconcert
Op 11 november speel ik met het Triple Trouble Trio op het lunchconcert in de Arkezaal van het muziekcentrum in Enschede. Dit is ons eerste grote concert met het trio, en hier worden ook opnames van gemaakt. Niet alleen zullen er gypsynummers langskomen, maar ook onze arrangementen van een aantal (bekende) popnummers. Het concert begint om 12.30 en is voor iedereen toegankelijk. Dus komt allen! Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

12 september 2008 - Spoonful
Helaas het bericht dat we met Spoonful zijn gestopt. Nadat na Andrea ook Jeffrey moest aankondigen te moeten stoppen ivm tijdgebrek hebben we besloten te stoppen met deze band. We zijn er een half jaar met plezier mee bezig geweest en hebben er leuke demo's en ervaringen aan over gehouden.
Matthijs en ik zijn echter wel weer een nieuw bandcaseproject gestart, ditmaal weer met Christoph Glanneman op drums (zat ook bij ons bandcase project in jaar 2) Het project heet 'The Spacemonks'. Meer informatie is binnenkort bij 'projecten' te lezen.

29 augustus 2008 - 4e studiejaar
Komende maandag begin ik aan mijn examenjaar van het conservatorium. Ik ga weer fanatiek verder met het Triple Trouble Trio en Don Quichot. Met Spoonful is het nog even afwachten waar het heen gaat nu na Andrea Frahn ook Jeffrey Revet heeft aangegeven te moeten stoppen ivm tijdgebrek.
Ook ga ik verder met m'n eigen producties. Ik heb deze zomer een nieuw album afgerond en ben al weer bezig met nieuwe dingen. Ik ga weer werken aan een nieuw dance album waarin ik ga proberen een duidelijk eigen sound en stijl te creëren. Daarnaast ga ik werken aan een cd met electronische pop/ambient muziek met een totaal andere sound dan op The Great Mystery en Hope and Wait.

28 juli 2008 - Nieuw album klaar!
Deze week heb ik mijn nieuwste album 'Hope and Wait' afgerond. Dit ambient/new age album bevat voornamelijk trage strijkersarrangementen en rustgevende nummers zonder ritmesectie. Ook staan er 2 klassieke arrangementen op van Beethoven en Bach. De nummers op deze cd heb ik in de loop der tijd geschreven door bepaalde gebeurtenissen of wanneer dingen ff tegen zaten enzo. Die momenten geven altijd weer inspiratie voor nieuwe muziek.
De hoes heb ik zelf ontworpen. De foto op de voorkant heb ik genomen vanaf een boot in Griekenland. Ga voor meer informatie naar de discografie pagina.

03 juli 2008 - einde studiejaar 3
Ik heb mijn 3e studiejaar met succes afgerond. Mijn overgangstentamen is beoordeeld met een 7.5. De docenten zagen opnieuw een goede vooruitgang. Ook mijn studentcase is goed verlopen, een 7 voor mijn presentatie.
Momenteel zijn we bezig met het afronden van de demo van Don Quichot. Volgende week worden de toetsenpartijen opgenomen en dan kan onze studiotechnicus bezig met de eindmix. Aan het eind van de zomervakantie volgt een fotoshoot. Het paard voor Don Quichot is hiervoor al uitgekozen.
Verder gaan we fanatiek verder met het Triple Trouble trio. Ons demomateriaal is zo goed als klaar. We zijn aan het uitzoeken waar we de demo gaan laten persen, en wie het ontwerp gaat doen voor de hoes.

03 juli 2008 - Musicproduction opname
Ook voor dit semester moest ik weer een nummer produceren voor mijn minor musicproduction. Dit keer heb ik het nummer voor het grootste deel in eigen beheer opgenomen. De vocals zijn ingezongen door Brenda van Aarsen. Roeland Wemmenhove heeft mij geholpen bij het opnemen van de zang in de studio.
De titel is 'Losing Game' en is te beluisteren op de audio pagina. Op mijn myspace pagina is het complete nummer te beluisteren.

16 juni 2008 - Recital
Op dinsdag 24 juni vindt mijn overgangstentamen plaats in de theaterzaal van het conservatorium in Enschede. Dit is voor iedereen toegankelijk dus iedereen is welkom! Ik speel 3 nummers met een samengestelde band, 2 nummers met Triple Trouble en het stuk 'No Boundaries' van Michael Angelo met backing track.

02 mei 2008 - Projecten
Mijn site heeft weer wat veranderingen ondergaan. Ik heb een nieuwe pagina gemaakt voor mijn projecten/bands. Dit is ivm ruimtegebrek ten koste gegaan van mijn gastenboek, maar die is hopelijk binnenkort terug te vinden onder de ‘contact’ pagina. Op deze nieuwe pagina is te lezen in wat voor projecten ik speel en zijn ook demo’s te beluisteren. De gloednieuwe demo’s van Triple Trouble zijn hier nu te beluisteren! Met Spoonful hebben we ook al het nodige studiowerk gedaan en is het nu wachten op onze studiotechnicus met de eindmix. Met Don Quichot zijn we nog niet de studio in geweest, maar we hebben 6 eigen nummers klaar die we deze maand in de studio willen gaan opnemen. Het nummer Cool Blue Night Life die ik als musicproduction opdracht met deze band heb opgenomen is al wel te beluisteren.

07 april 2008 - Demo opnames
Nog steeds ben ik druk in de weer met de voorbereidingen voor de demo's die ik met mijn bands ga opnemen. Met Spoonful is de eerste studiosessie klaar, en de volgende opnames (resterende gitaarpartijen, vocals en toetsen) staan ook alweer gepland.
Met Triple Trouble gaan we deze week dan eindelijk toch ook eindelijk de studio in. Vrijdag zullen we 6 nummers uit ons repertoire gaan opnemen voor ons demopakket.
Met Don Quichot zijn we nog bezig met de voorbereidingen.

02 maart 2008 - Classical speed soloing
Afgelopen kerstvakantie kwam mijn vader met een idee voor een klassiek nummer die hij met mij wou gaan opnemen. Ik zou er vervolgens een orkest en koor onder zetten. Het nummer is nu klaar, en op de audiopagina is een demo te beluisteren. Hieruit is wel te horen dat ik mijn snelheid niet van een vreemde heb;)
Ook ben ik de laatste weken bezig geweest met een strijkersarrangement, Hope and Wait. Deze is ook te beluisteren op de site.

06 februari 2008 - Kort nieuws
Momenteel ben ik fanatiek bezig met de voorbereidingen van de demo’s die ik met Triple Trouble en Don Quichot ga opnemen. De demo van Triple Trouble willen we proberen eind deze maand op te nemen, en met Don Quichot gaan we ook op zeer korte termijn de studio in. Met Spoonful zijn we druk bezig met het instuderen van repertoire, grotendeels eigen werk. Met deze band zullen we in april (datum staat nog niet vast) bij de bandcaseavond gaan optreden. Het opnemen van de Triple Trouble demo zullen we gaan combineren met een video-opname. Ook hebben we een fotograaf die een fotoshoot gaan doen, en daarna hopen we snel concerten te vinden.

05 februari 2008 - Gastenboek
Omdat de server van mijn gastenboek opeens is opgeheven is mijn gastenboek offline. Binnenkort zal gewerkt worden aan een nieuw gastenboek.

Nader bericht: Gastenboek is weer online

24 december 2007 - Musicproduction opname
Voor mijn minor musicproduction moest ik een song opnemen in de studio, en zelf een eindmix van maken. Ik heb hiervoor mijn compositie 'Cool Blue Night Life' gekozen, en deze heb ik met mijn band Don Quichot opgenomen (althans, nog met ex-bassist Stefan en zonder onze nieuwe toetsenist Daniel). Ik heb al veel ervaring op het gebied van studio-opnames, maar zo'n nummer met een band in de studio had ik nog niet eerder gedaan. Hier komen weer hele andere kwaliteiten om de hoek kijken.

Tim de Haan - gitaar, keyboard
Dolf Beijers - vocals
Stefan Schlenke - Bas
Edward Olink - drums

Een demo is te beluisteren op de audio-pagina, de complete song staat op mijn Myspace pagina.

13 december 2007 - Tim on Myspace
Nu mijn nieuwe site klaar is, ben ik verder gegaan met het maken van een myspace pagina, iets wat ik als muzikant natuurlijk ook moet hebben. Deze is te bekijken op www.myspace.com/timdehaan.
Ook zit ik al enige tijd op hyves.

08 november 2007 - Dance album 'Atmosphere' klaar!
Vandaag heb ik mijn 2e dance album afgerond! De nummers zijn over het algemeen wat compacter dan die van het album Station of Waves, en ook op dit album heb ik weer op een aantal nummers veel aandacht besteed aan de harmonieën. In het nummer Eastern Symphony heb ik bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van orkestinstrumenten en een koor, De hoes voor de cd heb ik weer zelf ontworpen.

06 oktober 2007 - Tony MacAlpine
Gisteren ben ik voor de 3e keer bij een concert van gitaarheld Tony MacAlpine geweest, dit keer in Hardenberg. Zoals gewoonlijk was het weer erg vet, en erg hard. Zodra je voor de versterkers van Tony ging staan zat dat aardig in de buurt van de pijngrens. Wat me bij binnenkomst al snel opviel was het keyboard op het podium, wat inhoud dat hij ook wat kunsten zou laten zien op toetsen. Aangezien het aantal bezoekers vrij laag was, kon je makkelijk dicht bij het podium komen, wat natuurlijk weer wat mooie plaatjes heeft opgeleverd. De soundmixing was weer slecht. Het was zo hard dat het een grote brei van geluid werd, en het keyboard was nauwelijks te horen. Al met al was het weer zeer de moeite waard en kan ik niet wachten op zijn volgende optreden in de buurt:)

10 september 2007 - Nieuwe site
Ik ben met mijn huisgenoot Kees Lina bezig met het bouwen van een nieuwe site. Dit meesterwerk wat ik zelf heb gebouwd met frontpage zal plaatsmaken voor een beter uitziende website (daartoe doen wij igg een poging) wat we nu aan het maken zijn met Photoshop. Wanneer het ongeveer klaar zal zijn weet ik niet, maar ik hoop dat ik hem op korte termijn in de lucht kan gooien.

11 augustus 2007 - Kort nieuws
Momenteel werk ik aan een nieuw dance album, waarvoor ik nog ongeveer 2 nummers ga schrijven. Er zijn alweer twee nieuwe demo's van dit album te beluisteren, namelijk Atmosphere en Everlasting Love. Daarnaast heb ik deze week een nieuw new-age nummer afgerond, bestaande uit slechts klassieke gitaar en strings. Het nummer heet: Lost Through Inversion, demo is te beluisteren bij de audio pagina. Ook heb ik een nieuwe versterker gekocht, een Fender Hotrod Deluxe buizenversterker. Deze heeft toch nèt weer iets meer power dan m'n Fender transistor versterker:)

11 juli 2007 - Te Gast In Garnwerd
Op 24 juni hebben we met Triple Trouble ons eerste concert gehad. We waren uitgenodigd op te komen spelen op een kamerfestival in Garnwerd, en dit is ons zeer goed bevallen. We vonden het een erg leuk en gezellig festival, en men was erg enthousiast. Voor ons was het erg leuk om naast onze pop en rockconcerten zo'n concert te geven, en mede ook door de positieve reacties gaan we hier fanatiek mee door. We gaan nu werken aan ons repertoire, een internetsite en opnames. Er zijn foto's gemaakt van ons concert, een aantal daarvan zijn op de site te zien (zie photos)
14 juni 2007 - Overgangstentamens
Komende maandag (18 juni) zijn de overgangstentamens van de 2ejaars popacademiestudenten. Deze vinden plaats in de Theaterzaal op het conservatorium in Enschede, en iedereen is hierbij welkom. Mijn tentamen is om 11 uur, en dit jaar ga ik 2 nummers van Stevie Ray Vaughan spelen, namelijk Tightrope en Riviera Paradise. Ook speel ik bij een aantal andere tentamens mee met nummers als: Follow the Reaper (Children of Bodom), Mary Had a Little Lamb (SRV), Let's go Insane (Don Quichot) en Sitting, Waiting, Wishing (Jack Johnson).

11 mei 2007 - Don Quichot
Ik speel sinds een paar maanden in de band Don Quichot. Dit is een rock'n roll band waarmee we op dit moment nog veel covers mee spelen, maar we zijn van plan veel eigen werk te gaan schrijven. We waren uitgenodigd om te komen spelen op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2007, maar door wat problemen met de gemeente met podiumkosten gaat dit helaas niet door. We gaan nu de komende tijd ons repertoire uitbreiden en eigen nummers schrijven, en dan op zoek naar andere optredens. Myspace pagina, fotoshoot etc gaan we op korte termijn mee bezig.

27 maart 2007 - Triple Trouble
Ik ben momenteel bezig met een project met een medegitarist en bassist uit mijn jaar van het conservatorium. Ons repertoire bestaat uit gypsy jazz, en wat blues en jazz nummers. We spelen op zondag 24 juni op een kamer festival in Garnwerd (in de buurt van Groningen).


24 januari 2007 - Tentamens en bandcaseavond
Vandaag was de bandcaseavond van het 3e semester. 3 bands bestaande uit 2ejaars popacademiestudenten speelden 6 a 7 nummers in café de Geus (Enschede). Ons repertoire bestond uit Smooth Operator (Sade), Mr. Stern (Jim Kelly), Follow Me (Do), Losing You (onze eigen compositie), Put Your Records On (Corinne Bailey) en Fortress Around Your Heart (Sting). Het was een erg gave avond met goeie optredens, men was erg enthousiast. Helaas is onze video-opname mislukt, wel zijn er enkele foto’s gemaakt (zie: photos). Mijn tentamens zijn ook erg goed gegaan. Cijfers liggen allemaal tussen zevens en negens. Ook mijn hertentamen van m'n hoofdvak heb ik gehaald. Ik heb voor dat tentamen Tin Pan Alley van Stevie Ray Vaughn gespeeld, en Move by Yourself van Donavon Frankenreiter. De docenten zagen een goeie vooruitgang en hebben er nu veel meer vertrouwen in. Ook over de 2ejaarsbandavond en de bandcaseavond kreeg ik veel complimenten, dus het gaat de goede kant op:)
1 januari 2007 - Verhuisbericht
Per 1 januari 2007 woon ik niet meer aan de Nicolaas Beetsstraat, mijn nieuwe adres is:

Leijdseweg 73
7533 VM Enschede

17 november 2006 - Nieuwe Fender Stratocaster en Maxon OD808 Tube Screamer
Vandaag heb ik een nieuwe Fender USA '92 Sunburst Stratocaster gekocht. De pickups van deze gitaar zijn vervangen door 2 Custom Shop Texas Specials in midden en neckpositie, en een SD little '59 in bridgepositie. Ik ben de laatste tijd veel met blues bezig, met name met nummers van Stevie Ray Vaughn, en deze elementen hebben net wat meer power dan de standaard elementen. Ook heb ik een Maxon OD808 Tube Screamer gekocht voor een vette blues-overdrive:) Mooie gelegenheid om weer eens het volume van mijn Fender DeLuxe 112plus versterker flink open te draaien:) Pappie en mammie gaan een zwaar weekend tegemoet...

19 oktober 2006 - Kort nieuws
Nu ik 2 albums af heb kan ik niet wachten om verder te werken aan nieuwe albums. Ik ga proberen om op mijn nieuwe album gitaarrock te mixen met new-age, met nadruk op proberen. En daarnaast blijf ik danceplaten maken. Op 'The Great Mystery' heb ik alleen rustige gitaarpartijen ingespeeld, ik wil nu weer wat meer gaan scheuren met m'n Vigier. Ook in m'n dancemuziek pas ik dit zo nu en dan toe, wat goed te horen is op mijn nieuwe nummer 'Expressive'. Ik zal van alle nieuwe nummers demo's op m'n site zetten onder 'audio'.

17 oktober 2006 - New Age album 'The Great Mystery' uit!
Vandaag heb ik mijn 2e album, The Great Mystery, afgerond. Het is een cd geworden met new-age muziek. Ik heb alle drum- en percussie partijen zelf geprogrammeerd, en alle keyboard, bas- en elektrische en acoustische gitaarpartijen zelf ingespeeld. De klassieke gitaarpartijen uit 'The Great Mystery' en 'Return to Innocence' zijn door Remco de Haan ingespeeld. De hoes voor deze cd heb ik weer zelf ontworpen.

30 september 2006 - Tony MacAlpine
Vandaag kreeg ik eindelijk weer de kans om mijn grote held live op het podium te zien! Tony MacAlpine kwam tijdens zijn 'Devil’s Slingshot Tour - Europe 2006' met Billy Sheehan en Virgil Donati 2 optredens geven in Nederland, wat ik uiteraard niet mocht missen. Vandaag speelde hij bij poppodium 'Boerderij' in Zoetermeer. En ondanks de slechte soundmixing was het een waanzinnig concert! De laatste keer dat ik hem zag had hij net een nieuw album uitgebracht (Chromaticity) en speelde hij voornamelijk nummers van dat album. Vandaag bestond zijn repertoire uit nummers van verschillende cd´s, waardoor ik de meeste nummers wel kende. En live kan hij het ook...

2 september 2006 - Kort nieuws
Na 3 weken in Griekenland aan het strand te hebben gelegen en een maand fulltime gewerkt te hebben begin ik dan komende week eindelijk aan het 2e jaar van het conservatorium. Zaterdag met 200 km-h in de TT van m´n vader naar Enschede met al m´n gitaren en synthesizer etc, en dan is het weer afgelopen met het om 6 uur s´ochtends opstaan. Mijn vakantie begint nu dus eigenlijk:)

18 augustus 2006 - Dance album 'Station of Waves' uit!
Na al jaren bezig te zijn met het maken van computermuziek heb ik vandaag mijn eerste dance album 'Station of Waves' afgerond! Alles in eigen beheer. De hoes heb ik zelf ontworpen.

1 augustus 2006 - Kort nieuws
Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn new-age album 'The Great Mystery'. Ik ben bezig het laatste nummer af te werken, en er worden nog wat klassieke gitaarpartijen opgenomen voor het nummer 'Return to Innocence'. Ook moet ik de hoes nog ontwerpen.